CLINICLOWNS NEDERLAND

Jack van Gelder in actie voor CliniClowns

Persbericht

Amersfoort, 4 januari 2001

Sportpresentator in actie voor CliniClowns.
Jack van Gelder steekt zijn neus uit voor CliniClowns

Jack van Gelder is de nieuwe goodwill ambassadeur van CliniClowns Nederland.. De radio- en tv-presentator gaat zich voor de volle 100 % inzetten om het werk van CliniClowns in Nederland te promoten. De stichting wil samen met Jack verder aan de weg timmeren om haar naamsbekendheid en het draagvlak voor haar werk te vergroten. Ze hoopt hierdoor een groter publiek te bereiken en zo het aantal clownsbezoeken aan zieke kinderen uit te breiden

Een groter draagvlak in de Nederlandse samenleving betekent dat CliniClowns weer een stukje dichter bij het verwezenlijken van haar doelstellingen is: het afleiden van en het plezier brengen aan ieder ziek kind dat in een ziekenhuis en/of ander zorginstelling ligt. De stichting is dan ook verheugd en vereerd over het feit dat een bekend gezicht en vakbekwaam presentator in de persoon van Jack van Gelder zich belangeloos wil inzetten voor het goede doel.

Jack ziet zijn nieuwe functie ook helemaal zitten. Ik wil mij verdienstelijk maken voor de medemens en ik kan me helemaal vinden in de doelstellingen van CliniClowns, aldus de presentator. Het is een duidelijk waarneembaar goed initiatief. Dichtbij huis en het resultaat straalt van de kindergezichten af. Jack heeft een uitgebreid netwerk in de wereld van sport en amusement, dat hij wil aanspreken ten bate van CliniClowns. Daarnaast is de presentator bereid en instaat om mee te denken over P.R. en fondsenwervende campagnes en zal hij waar nodig zelf de handen uit de mouwen steken.

Jack van Gelder (49) heeft twee grote passies in zijn leven: mode en sport. Zo is hij algemeen-directeur van het casualkledingmerk For Fellows, een gerespecteerd herenmodemerk dat hij in 1993 met een paar vrienden is begonnen.

Zijn bekendheid bij het grote publiek dankt Jack vooral aan zijn radio- en televisiewerk. Zijn eerste opdracht kreeg hij in 1972 als freelance-verslaggever van Tros Sport TV en sindsdien is hij uitgegroeid tot het vaste gezicht van de Tros op sportgebied. Voor de TROS maakte hij onder meer programma's als Te Land, ter Zee en in de Lucht, Sports on Top( een serie portretten van grote internationale sportsterren) en Rappatongo.

Jack werkt sinds begin 1976 bij NOS Langs de Lijn. Behalve meerdere Europese- en Wereldkampioenschappen in verschillende takken van sport heeft Jack vanaf 1976 alle Olympische Zomerspelen als verslaggever meegemaakt. Atletiek, basketbal en boksen waren de sporten die hij daar versloeg.

Sinds 1995 maakt hij ook deel uit van het team van Studio Sport. Tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 en Sydney in 2000 was hij een van de presentatoren ter plekke. Hij presenteert dan met Mart Smeets een sporttalkshow. Sinds het najaar van 2000 presenteert hij met name op de dinsdagavond het programma Na Elven/Studio Sport.