Eenmalige uitkering 2000

Op 21 december 2000 heeft het gemeentebestuur besloten om aan inwoners van Bellingwedde die langdurig van een laag inkomen moeten rondkomen een eenmalige uitkering te verstrekken. Deze uitkering is bestemd voor inwoners die gedurende de afgelopen twee jaar een inkomen hebben gehad dat lager was dan 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm.
Voor gehuwden/samenwonenden fl. 2.290,08
Voor een alleenstaande ouder fl. 2.061,07
Voor een alleenstaande fl. 1.603,05

Deze bedragen gelden voor hen die geen kosten met een ander kunnen delen. Inwoners die dit wel kunnen (b.v. de alleenstaande die bij zijn ouders inwoont of een echtpaar met een inwonend meerderjarig kind met eigen inkomen) dienen bovenstaande bedragen met fl. 219,84 te verminderen. Voor 21- en 22-jarigen gelden ook andere bedragen. Alle bedragen zijn exclusief vakantietoeslag.

Als uw inkomen nu onder de hierboven genoemde bedragen ligt en dat ook gedurende de afgelopen twee jaren het geval was kunt u voor de eenmalige uitkering in aanmerking komen als uw vermogen het vrij te laten vermogen niet overschrijdt:

Dit vrij te laten bescheiden vermogen bedraagt:
Voor een echtpaar en alleenstaande ouders fl. 20.000, -- Voor een alleenstaande fl. 10.000, --

Voor de overwaarde van een eigen woning gelden hogere vrijlatingsbedragen.

De eenmalige uitkering bedraagt:

Voor een alleenstaande fl. 125, --
Voor een echtpaar fl. 250, --, vermeerderd met fl.125, -- voor elk ten laste komend kind jonger dan 18 jaar.
Voor een alleenstaande ouder fl.125, --, vermeerderd met fl.125, -- voor elk ten laste komend kind jonger dan 18 jaar.
Hoe kunt u de uitkering aanvragen?

Als u denkt in aanmerking te komen voor de eenmalige uitkering kunt u daartoe een aanvraag indienen. Aanvraagformulieren zijn te verkrijgen bij de afdeling sociale zaken en bij de Steunstees in de verschillende dorpen.

VERGUNNINGEN ALGEMEEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende verzoeken zijn binnengekomen van:
* D. Hemsens te Oude Pekela voor het venten van metworst op donderdag en vrijdag 1x per twee weken;

* Concertcommissie Magnuskerk te Bellingwolde voor het organiseren van een rommelmarkt op 7 april 2001 rond de Magnuskerk voor het organiseren van een oliebollenactie op 29 december 2001;
* Ouderraad van obs Westerschool te Bellingwolde voor het organiseren een bloemenmarkt, een boekenmarkt en een fancyfair op zaterdag 12 mei op het plein van de school;
* Stichting LichtweekWedde voor het houden van de 42ste Lichtweek te Wedde in de week van 3 september 2001 t/m 9 september 20001.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunningen onder de daarin gestelde voorschriften te verlenen. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over voormelde aanvraag binnen 10 dagen na de datum van afkondiging schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan de afdeling BAZ van deze gemeente, alwaar voornoemde aanvraag ter inzage ligt


MILIEUVERGUNNING

Besluit
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde hebben vergunning verleend aan:

* Mts. L.J.E. Moed, Oerdeweg 59, 9698 XR WEDDE voor het in werking hebben van een loon- en akkerbouwbedrijf, een pluimveehouderij en een handelsonderneming in tuin- en akkerbouwproducten en tuinartikelen gelegen aan de Oerdeweg 59 te Wedde;

Aan het besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu. Het besluit is op enkele onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp-besluit.

Terinzagelegging

De beschikking en andere bijbehorende stukken liggen van 4 januari tot en met 14 februari 2001 ter inzage op werkdagen 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantooruren ter inzage gelegd.

Beroep

Tegen het besluit kan tot 15 februari 2001 beroep worden ingesteld door:
a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp-beschikking;
b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerp-beschikking;
c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen;
d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn in tweevoud worden ingediend bij de voorzitter van afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen bij de voorzitter eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet voor bovenvermelde datum worden gericht aan de Voorzitter van de Afdelingbestuursrechtspraak, anders wordt het besluit na afloop van de beroepstermijn van kracht. Het besluit wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. In het geval waarbij tevens een bouwvergunning is vereist, wordt het besluit pas van kracht nadat de bouwvergunning is verleend. AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 14-12-2000 tot 20-12-2000 de volgende aanvragen om een bouwvergunning hebben ontvangen:

* Voor het vergroten van een woning, Sportweg 43, Bellingwolde.
SLOOPAANVRAGEN

Tevens zijn de volgende sloopaanvragen ontvangen:
* Voor het slopen van een varkensschuur, Briolaan 1, Blijham.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen cq. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

AFGEGEVEN BESCHIKKINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen op 22-12-2000 zijn afgegeven:
* Voor het veranderen van een woning en het oprichten van een schuurtje, Bovenvenneweg 27, Veelerveen.

* Voor het oprichten van een reclamebord, Wedderweg 22 Vriescheloo.
* Voor het vergroten van een woning, Hoofdweg 24 Wedderveer Wedde.
* Voor het oprichten van garage/berging, Scheidingslaan 4 Vriescheloo.

* Voor het oprichten van dakkapel en het veranderen van een gevel, Molenweg 9 Wedde.

* Voor het oprichten van een schuur en een tuinhuisje, Bultsterweg 3 Oudeschans.

* Voor het oprichten van een woning met garage, Kanaaldijk WZ. 9 Bellingwolde.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde Postbus 18 9695 ZG Bellingwolde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (b.v. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT Groningen.


KLEIN CHEMISCH AFVAL

Vanwege het feit dat de gemeentegids niet voor het begin van het nieuwe jaar bij u in de bus zal vallen, delen wij u nu reeds mede dat er vanaf 1 januari 2001 een aantal nieuwe regels zullen gaan gelden t.a.v. de inzameling en verwerking van afval in de gemeente Bellingwed-de. In het nieuwe jaar komt de chemokar nog een aantal keren bij u door de straat. De data zullen worden gepubliceerd in de gemeentegids 2001. Tevens zal er op elke DERDE ZATERDAG IN DE MAAND op meerdere plaatsen binnen de gemeente standplaats door de chemokar worden ingenomen.

Standplaats Chemokar (derde zaterdag i/d maand)

Klein Ulsda

* Ulsderweg nabij brug: 9.00 - 9.10 uur

Oudeschans

* Pleintje Voorstraat: 9.15 - 9.30 uur

Bellingwolde

* Supermarkt hoek Hoofdweg / Lindenlaan: 9.40 - 10.00 uur
* Gemeentehuis Hoofdweg 158 Bellingwolde: 10.05 - 10.15 uur
* Buurthuis `de Brug' Rhederweg: 10.25 - 10.40 uur
* Rabobank hoek Merellaan / Hoofdweg: 10.45 - 11.00 uur
Blijham

* Dorpsplein , nabij `Het Oude Wapen': 11.15 - 11.45 uur
* 'De blanckenborg', Eikenlaan 34: 11.50 - 12.10 uur
* Tankstation Borgers, Hoofdweg 187: 12.20 - 12.30 uur
Wedderveer

* Hoek Wubsweg/Hoofdweg Wedderveer: 13.00 - 13.10 uur
Wedde

* Obs de Vlonder, Wedderhofte 10, Wedde: 13.20 - 13.30 uur
* Supermarkt, Hoofdweg 38: 13.35 - 14.00 uur Veelerveen

* Obs `de Zuidvenne', Scheidingsweg 20: 14.15 - 14.25 uur
* Dorpshuis `de Wenakker': 14.30 - 14.40 uur
Vriescheloo

* Dorpshuis '`t Ganzenust': 14.50 - 15.00 uur
Klein wit- en bruingoed
Behalve chemisch afval kan er dit jaar voor het eerst klein wit- en bruingoed aan de chemokar worden meegegeven, zoals mixers, broodroosters , koffiezetters, tosti-ijzers, telefoons , babyfoons, verwarmingsapparatuur, warmwater-apparatuur, oplaadapparatuur, elektrisch gereedschap en speelgoed , krultangen, telefoontoestellen, babyfoons, antwoordapparaten, enzovoort.

Nieuwe KCA-lijst

Onderstaande apparatuur mag vanaf 1 januari 2001 NIET in de grijze container, maar moet in de RODE KCA-BOX worden aangeboden

HUISHOUDEN

* batterijen

* spaarlampen/energiezuinige lampen

* tl-buizen

* vloeibare gootsteenontstopper

* lampenolie

* pertoleum

* bestrijdingsmiddelen/insecticiden

MEDICIJNKASTJE

* medicijnen

* kwikthermometers

* injectienaalden

DOE HET ZELF

* verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen
* terpentine , thinner , verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine
* kwikschakelaars, zoals niet-digitale verwarmingsthermostaten
HOBBY

* fotofixeer

* foto-ontwikkelaar

* etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur
* zoutzuur

VERVOER

* accu's

* benzine

* motorolie, afgewerkte olie en remolie

* oliefilters

ASBEST
In zeer beperkte hoeveelheid tegen contante betaling (per keer tot 1 kubieke meter: f20,-) af- geven aan het afvalbrengstation (maximaal 0,5 m3 per jaar per woonhuisaansluiting). Er wordt geen asbest afkomstig van bedrijven of omvangrijke sloop (schuren etc.) ingenomen. In alle gevallen vooraf contact opnemen met de gemeente. Asbest wordt niet afgehaald. Voor asbest gelden dezelfde regels als voor de afgifte van grof vuil.