Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-01-2001

Roermond lastige man aangehouden

ROERMOND - De politie heeft woensdagmiddag bij een bedrijf aan de Sint Cornelisstraat een 27-jarige man uit Baexem aangehouden die personeel aan de balie bedreigde. De man was al verschillende dagen achter elkaar aan de balie geweest. Woensdagmiddag werd de situatie zo gespannen dat de politie werd gebeld. Die probeerde met de man, een asielzoeker uit Zaire, een gesprek aan te gaan, wat niet lukte. De man maakte een verwarde indruk en reageerde agressief. Uiteindelijk moest hij door de politie overmeesterd worden en geboeid en met de nodige dwang overgebracht worden naar het politiebureau. Daar wordt nu onderzocht wat er met de man moet gebeuren en welke strafbare feiten hij heeft gepleegd.

Venray 5 winkelinbraken

VENRAY In vijf verschillende winkels in het centrum is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken of dat geprobeerd. Bij een winkel op De Bleek is een deur opengebroken waarna wat klein geld en een kluisje is gestolen. In totaal is er zon duizend gulden gestolen. Ook bij twee bedrijven in het Schoutenstraatje is ingebroken. Daarbij is op een plaats zon vijftienhonderd gulden gestolen en op de andere plaatswaarschijnlijk niks. Van een winkel aan de Grotestraat is de deur geforceerd, maar die ging niet open zodat het ook hier een poging tot inbraak bleef. Als laatste is er ingebroken in een winkel aan de Passage. Of daar wat is gestolen is nog niet bekend.

Belfeld snelheidscontrole

BELFELD - Bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder zijn woensdagmiddag 100 automobilisten bekeurd. De politie controleerde op de Rijksweg-Zuid 968 automobilisten. De hoogste snelheid was 87 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Heel snelheidscontrole

HEEL - Bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder zijn donderdagmorgen 58 automobilisten bekeurd. De politie controleerde op de N273 2068 automobilisten. De hoogste snelheid was 114 km/u waar 80 km/u is toegestaan.