Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmiddag
16:31 donderdag 4 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156
De voorlichting en piket wordt met ingang van 17.00 uur overgenomen door Dirk Neef.


* Verduistering

DROUWEN Vanmorgen deed een 51-jarige vrouw namens een zaak aan de Gasselterstraat aangifte van verduistering en diefstal. Op woensdag 27 december 2000, omstreeks 17.00 uur, belde een vrouw naar de receptie van de zaak. Ze besprak hier een vakantiewoning. Afgesproken werd dat ze de sleutel van het huisje in het restaurant kon afhalen en dat ze de volgende dag bij de receptie zou komen om het huurcontract te ondertekenen en de huur te betalen. De volgende dag kwam ze inderdaad bij de receptie om het contract te ondertekenen. Ze heeft toen niet betaald, omdat het niet mogelijk was om te pinnen. Daarop zou ze ergens geld pinnen, maar het geld is nooit afgegeven. De vrouw is vertrokken en heeft een videorecorder en een radio met cassette en cd speler meegenomen. Volgens onderzoek is het vermoeden dat ze een valse naam gebruikt. Verder onderzoek volgt.


* Diefstal luchtcompressor

ASSEN Deed vanmiddag een 35-jarige man uit Groningen namens zijn werkgever aangifte van diefstal van een luchtcompressor. Dit apparaat stond achter in een bestelbus, die stond geparkeerd aan de Nobellaan. De diefstal moet zijn gepleegd in een periode van enkele minuten, toen hij even niet bij de auto was. Totale schade is onbekend.


* Diefstal uit bedrijf

ZUIDLAREN Deed vanmiddag een 46-jarige vrouw uit Thesinge namens een bedrijf aan de Mr. Groen van Prinstererlaan in Assen, aangifte van diefstal van een computer met toebehoren. De computer is tussen 3 januari 2001, 17.00 uur en 4 januari 2001, 08.00 uur gestolen uit een cultureel centrum aan de Ludinge. Er is een ruit in geslagen, waar men vermoedelijk doorheen geklommen is. De totale schade is onbekend.


* Racen kost rijbewijs

Klik op Sneu Geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe