KAS-Associatie

Persbericht 4 januari 2001

Veel nieuwe institutionele cliënten
2000 topjaar voor KAS-Associatie

Het jaar 2000 is prima verlopen voor KAS-Associatie. Dit betekent dat alle stakeholders van KAS hiervan voordeel hebben. Hoewel de definitieve cijfers over december nog niet bekend zijn, stelt bestuursvoorzitter jhr. drs F.S. von Balluseck in zijn nieuwjaarsrede dat de financiële resultaten van KAS conform de eerder uitgesproken verwachting zullen zijn gestegen.

Het afgelopen jaar kreeg KAS als informatiebank duidelijk gestalte. Niet alleen steeg de vraag naar kwalitatief hoogwaardige managementinformatie, ook KAS-Web liet een exponentiële groei zien. De vraag naar KAS-Web, dat via internet real-time inzage biedt in geld- en effectenrekeningen, nam spectaculair toe van een tiental gebruikers eind 1999 tot meer dan 200 nu. Het aantal nieuwe institutionele cliënten is met ruim 50 fors te noemen. Het gaat daarbij om zowel Nederlandse institutionele beleggers als buitenlandse banken en brokers. In 2000 trok KAS ruim 90 nieuwe medewerkers aan, waarvan vele anderstalig en met een andere culturele achtergrond. Hiermee wordt het internationale karakter van KAS ook intern verder ontwikkeld.

Vooruitzichten
In 2001 zal KAS de technische koppeling met de Franse infrastructuur realiseren. Hierdoor kan KAS in nagenoeg alle grote Europese markten fungeren als de specialist op het gebied van clearing, custody, settlement en managementinformatie.
Het beleggersklimaat zal naar verwachting evenwichtiger worden vergeleken met het afgelopen jaar. Door de gekozen Europese strategie is de onderneming minder gevoelig voor de toegenomen volatiliteit in koersen. Hoewel minder uitbundig dan in de eerste helft van 2000, verwacht Von Balluseck over geheel 2001 toch een goed beleggingsklimaat in Europa omdat de groeivooruitzichten voor de economie positief blijven en de renten mogelijk dalen.

Profiel KAS-Associatie
De krachtig groeiende KAS-Associatie is een solide en gespecialiseerde Europese bank voor effectendiensten.