Overname Prisma Food Groep door Sligro afgerond

Sligro Beheer N.V., gevestigd te Veghel, deelt mede dat de op 17 oktober 2000 aangekondigde overname van Prisma Food Beheer B.V. heden definitief is geworden.

Prisma Food Beheer B.V. is houdstermaatschappij van onder meer de vennootschappen Prisma Food Retail, Prisma Vastgoed en Prisma Lease. In Prisma Food Beheer zijn de levensmiddelengroothandelsactiviteiten naar 305 zelfstandige ondernemers ondergebracht. De bij Prisma aangesloten zelfstandige ondernemers hanteren de formules Golff, MeerMarkt, Attent en Zomermarkt/Rekra. Over het jaar 2000 wordt een omzet verwacht van circa EURO 325 miljoen en een nettowinst van circa EURO 4 miljoen. Prisma heeft op fulltime basis 400 medewerkers in dienst. Het huidige management van Prisma zal aan de onderneming verbonden blijven.

Sligro is een beursgenoteerde en nationaal opererende totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. Met een totaalpakket van ruim 50.000 food- en aan food gerelateerde non foodartikelen richt Sligro zich op alle tussenmarkten richting "de etende en drinkende mens". De retailinkoopactiviteiten van Sligro zijn ondergebracht bij Superunie. Prisma heeft zich daarbij aangesloten.

Na overname van Prisma zal Sligro in het jaar 2001 een omzet realiseren van circa EURO 1,1 miljard, waarmee zij één van de grotere partijen op de Nederlandse foodmarkt is.

Voor nadere informatie:

Sligro Beheer N.V. Prisma Food Beheer B.V.

A.J.L. Slippens
H.L. van Rozendaal J.G.M. Geerdink Tel. 0413-343500 Tel. 033-2455455