Voorlichtingsbijeenkomsten AMS

LAD-bericht van 4 januari 2001

Eind vorig jaar is tussen de NVZ vereniging van ziekenhuizen en LAD en Orde een onderhandelaarsakkoord bereikt over een landelijke Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in dienstverband (AMS) in algemene ziekenhuizen, categorale instellingen en revalidatie-instellingen. De AMS gaat bij invoering deel uitmaken van de CAO-Ziekenhuizen, maar is wel een volledige
arbeidsvoorwaardenregeling. De regeling is niet van toepassing op medisch specialisten die vallen onder het RRAZ (academische ziekenhuizen) of de CAO GGZ (onder meer psychiatrische ziekenhuizen en Riagg's). Op korte termijn worden informatieve ledenraadplegingen gehouden in de regio. Tijdens die bijeenkomsten zal uitgebreid worden ingegaan op de AMS, het professioneel statuut, het functiereglement, een document medische staf en de consequenties van invoering.

Graag nodigen wij u uit voor één van de zes geplande voorlichtingsbijeenkomsten. De bijeenkomsten beginnen telkens om 19.00 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Alle medisch specialisten in dienstverband in de algemene ziekenhuizen c.s. en de ag(n)io's die lid zijn van LAD en/of Orde ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn echter ook niet-leden van LAD en/of Orde van harte welkom.

Data, plaatsen en locaties
Maandag 15 januari, Amsterdam, Slotervaartziekenhuis, Louwesweg 6 Woensdag 17 januari, Enschede, Medisch Spectrum Twente, Ariënsplein 1 Woensdag 24 januari, Assen, Hotel Assen Van der Valk, Balkenweg 1 Donderdag 25 januari, Rotterdam Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500 Dinsdag 30 januari, Utrecht, Domus Medica, Lomanlaan 103 Woensdag 31 januari, Venlo, Sint Maartens Gasthuis, Tegelseweg 210

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten kunt u een beeld krijgen van de AMS en zal uiteraard een eerste meningsvorming van de achterban duidelijk worden. Stemming of besluitvorming zal daar echter niet plaatsvinden. In LAD-verband zal de finale besluitvorming via de geëigende kanalen plaatsvinden. De Orde zal tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 8 februari 2001 op basis van een stemming het standpunt bepalen. In geval van goedkeuring zal de Orde instemmen met ondertekening door de betrokken partijen.

De AMS, bijbehorend professioneel statuut en functiereglement zijn te vinden op deze site (zie hieronder) of op te vragen bij het bureau van LAD (030 28 23 360).
Zie ook : Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in algemene ziekenhuizen


© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet