Gemeente Geldermalsen

Gemeentelijke belastingverordeningen

Burgemeester en wethouders delen mede, dat de Raad van de gemeente Geldermalsen op 19 december 2000, onder de nummers 11, 14 a, b, c en d de navolgende belastingverordeningen heeft vastgesteld: · Verordening tot vijfde wijziging van de Legesverordening 1998. · Verordening onroerende-zaakbelastingen 2001. · Verordening tot tweede wijziging van de verordening rioolrechten 1999. · Verordening tot tweede wijziging van de verordening hondenbelasting 1999. · Verordening tot eerste wijziging van de verordening toeristenbelasting 1999.

De wijziging van de Legesverordening betreft de aanpassing van enkele tarieven, welke met ingang van het belastingjaar 2001 zullen worden toegepast.

De (nieuwe) verordening onroerende-zaakbelastingen 2001 betreft in hoofdzaak een aanpassing van de tarieven als gevolg van de vaststelling van de nieuwe waarden in het kader van de Wet waardering onroerende zaken.

De wijzigingen van de verordeningen rioolrechten en hondenbelasting betreffen aanpassing van tarieven, welke met ingang van het belastingjaar 2001 zullen worden toegepast.

De wijziging van de verordening toeristenbelasting betreft enkel een redactionele aanpassing.

Deze besluiten treden in werking op de achtste dag na die van de bekendmaking. De datum van de ingang van de heffing is bepaald op 1 januari 2001. De bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in de gemeentelijke verordeningenmap op 20 december 2000.

De vastgestelde verordeningen liggen gratis ter inzage inde bibliotheken en bij de afdeling financiën in het gemeentehuis.

Zevende serie wijzigingen Model-BouwVerordening 1992.

Bekendmaking : artikel 139 e.v. Gemeentewet en artikel 8 Woningwet. Ter inzage : zevende serie wijzigingen Model-BouwVerordening 1992, met bijbehorende stukken. Inzagetermijn : gedurende openingstijden, voor een ieder.
Toelichting : de zevende serie wijzigingen betreft kleine aanpassingen aan de jurisprudentie en de nomherzieningen sinds juli 1997, alsmede het herstel van kleine onvolkomenheden. Ook bevat deze wijziging gebruiksbepalinen voor seksinrichtingen.
Inwerkingtreding : acht dagen na de bekendmaking. Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686. Datum publicatie : 4 januari 2001.