Gemeente Borsele

TENTOONSTELLING `DE VERHEERLIJKTE BEVELANDEN'

De werkgroep Beeldende Kunst van de Culturele Raad Borsele organiseert van 4 tot en met 26 januari aanstaande een tentoonstelling onder de titel "de Verheerlijkte Bevelanden" in de hal van het gemeentehuis te Heinkenszand. Het betreft een reizende tentoonstelling van de Heemkundige Kring de Bevelanden, een organisatie die dit jaar 25 jaar bestaat.
De Heemkundige Kring is een vereniging voor allen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de eigen woonplaats en streek. Een belangrijke activiteit is daarom het verzorgen van uitgaven, boeken zowel als artikelen, over allerlei onderwerpen die daarmee verband houden. Ook worden er regelmatig excursies, lezingen en filmavonden voor de leden gehouden.
De tentoonstelling ter gelegenheid van het zilveren jubileum toont oude prenten van stad en dorp van Zuid- en Noord-Beveland. Een groot deel van deze prenten is afkomstig uit de collectie van dhr. A. J. Blok uit Kloetinge, het oudste werkende lid van de Kring de Bevelanden. Vele prenten, waaronder meerdere uit de gemeente Borsele, laten de dorpen zien zoals deze er 200 tot 300 jaar gelden uitzagen. Maar ook met herkenningspunten in het heden. Ook is er een speciale uitgave van het tijdschrift `De Spuije' te koop met afbeeldingen van en een toelichting op de oude prenten.

Tijdens de officiële opening door wethouder F. Tollenaar op 4 januari om 19.30 uur, zal ook de nieuwste uitgave van de Heemkundige Kring worden gepresenteerd. Het is een boek over de veldnamen in Baarland. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.