Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 4-01-2001 Persbericht district Heerlen (gewapende overval) Donderdag 4 januari 2001

Brunssum; gewapende overval
Woensdag 3 januari werden een 47-jarige man met zijn 45-jarige vrouw door twee mannen overvallen in hun woning aan Haefland in Brunssum. Na de overval gingen ze met de auto van het echtpaar er vandoor. Bij de overval werd een tot nog toe onbekend geldbedrag buit gemaakt.

Toen het echtpaar omstreeks 20.05 uur in hun woonkamer zat, stormden plotseling twee met bivakmutsen gemaskerde mannen naar binnen. Beide overvallers waren bewapend met een vuurwapen. Onder bedreiging eiste het tweetal geld. Nadat de slachtoffers een nog onbekend geldbedrag aan de overvallers had gegeven, werden de man en de vrouw gekneveld achter gelaten in hun woning. Daarna namen de overvallers vanuit de garage de daar geparkeerde blauwe Volvo V-70 van het echtpaar mee en gingen daarmee vandoor. Na enige tijd lukte het de slachtoffers zich te bevrijden waarna de politie in kennis gesteld kon worden. Deze gestolen auto werd omstreeks 21.00 uur onbemand aangetroffen op de Berhardstraat in Puth. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Eventuele getuigen worden verzocht de politie te bellen: 045-4003500.

(Bureau Voorlichting District Kerkrade; 045-400 20 06)