Politiebericht Friesland: Friesland 4-01-2001
Politieberichten van 3/1 (13.00 uur) t/m 4/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Kruisstraat. Het raam aan de bestuurderszijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal tas
Dinsdag tussen 14.15 en 14.45 uur was een 72-jarige inwoonster van Leeuwarden samen met haar man aan het winkelen in de Aldi in de Bilgaardpassage. De vrouw haar handtas in een boodschappentas in het winkelwagentje neergelegd. Toen zij bij de kassa kwam, bleek haar handtas, met daarin een portemonnee, verdwenen te zijn. In de portemonnee zat een geldbedrag van ongeveer f 100.- en een paar staatsloten. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 14.15 uur reed een 30-jarige politieman uit Drachten met een opvallende politiemotor over de Lange West in de richting van het centrum. Ter hoogte van de kruising met de Handwerkerszijde moest hij afremmen voor een vrouw. Hij kwam toen met zijn motor ten val. De politieman klaagde over pijn in linkerbeen en arm. De politieman werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling naar huis.

Sneek: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 15.00 uur werd een 27-jarige inwoonster van Joure aangehouden in een winkel aan het Schaapmarktplein ter zake winkeldiefstal. De vrouw had uit de winkel twee repen chocolade en 2 pakjes Dextro weggenomen en was zonder te betalen de winkel uitgelopen. Door het winkelpersoneel werd de vrouw aangehouden. Een 29-jarige inwoonster van Sneek heeft aangifte gedaan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Terschelling: diefstal dieselolie
Woensdag tussen 02.00 en 13.00 uur werd uit een `Arrivabus`, die geparkeerd stond op de Midslander Hoofdweg onder Midsland, 120 liter dieselolie weggenomen. Een 47-jarige inwoner van Midsland heeft namens Arriva aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 14.20 uur vond achter het tankstation aan de Overijsselseweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 33-jarige inwoonster van Wirdum, was kort voor een flauwe bocht in de weg in de berm terechtgekomen. Bij de daarop volgende stuurcorrectie raakte zij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een aldaar staande slagboom. De slagboom brak af en beschadigde twee auto`s, die aldaar geparkeerd stonden. De vrouw en haar twee kinderen van 4 en 5 jaar, die bij haar in de auto zaten, werden licht gewond en zijn overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: diefstal auto
Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 17.00 uur werd vanaf de Jan Piebengawei een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken ZL-02-PT, weggenomen. De auto stond bij de eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, voor de deur. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Harlingen: onder invloed
Woensdag omstreeks 19.15 uur werd op de Hoge Willemskade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 34-jarige inwoner van Harlingen, reed midden op de weg. Bij controle bleek dat de man had gedronken. Aan het bureau blies hij 535 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Heerenveen: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.20 uur werd op de Munt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 37-jarige inwoner van Amsterdam, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 430 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Tevens bleek dat de man stond gesignaleerd voor de politie Amsterdam in verband met het hebben van hennepplantage. De man is ingesloten.

Drachten: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.30 uur werd op de Ame een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 56-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272