Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 09.05 uur
Achtervolging

MAARSSEN Woensdagavond kreeg de politie van het district Rijn en Venen het verzoek de KLPD te helpen bij een achtervolging op de A2. Omstreeks acht uur reed een videovoertuig van de KLPD achter twee voertuigen aan die snelheden reden van ver boven de 200 km/u. De bestuurders haalden elkaar telkens in en brachten het overige verkeer door hun rijgedrag in gevaar

De bestuurders waren niet voornemens te stoppen. Een voertuig stond als gestolen gesignaleerd. Rond half namen de bestuurders de afslag Maarssen. Bovenaan de afslag hielden agenten van het district Rijn en Venen het verkeer tegen waardoor een file ontstond en de verdachten gedwongen werden te stoppen.

De politie heeft de twee mannen 21 en 23 jaar beiden uit Utrecht- aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor de gemaakte overtredingen werd proces verbaal uitgeschreven en het rijbewijs van de mannen werd ingevorderd. De recherche zal een onderzoek instellen naar de verdachten en de gestolen auto.

Brand

MAARSSEN Op de Herenweg ontstond woensdagmiddag een brand in een loods van een bedrijventerrein. Door nog onbekende oorzaak vloog de isolatie van de wanden in brand waarna de brand zich naar het dak uitbreidde.

De inmiddels gearriveerde brandweer van Tienhoven en Maarssen waren de brand snel meester. Omdat het vermoeden bestond dat er asbest in het dak verwerkt was werd de omgeving afgezet. Omdat de brandweer het vuur snel onder controle had kon voorkomen worden dat eventuele asbestdeeltjes in de lucht kwamen.

Onderzoek moet uitwijzen wat de precieze oorzaak van de brand is geweest en of er in het dak een asbest samenstelling zat.