Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.15 uur
Verdachten auto-inbraken aangehouden

VEENENDAAL Op dinsdag 2 januari meldde de Koninklijke Marechaussee aan de politie Veenendaal dat 2 mannen en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats op Schiphol waren aangehouden voor diefstal uit diverse auto`s op een parkeerterrein. Na verhoor was gebleken dat de personen
- in de leeftijd van 29 tot 45 jaar - ook verdacht werden van diverse inbraken op het Prins Willem Alexanderpark in Veenendaal.

Na controle bleken in het begin van dit nieuwe jaar hier acht auto`s te zijn opengebroken. Bovendien bleek het drietal rond te rijden in een in Leersum gestolen auto.

De Politie Veenendaal heeft samen met de Koninklijke Marechaussee inmiddels diverse aangevers op het Prins Willem Alexanderpark bezocht en inbeslaggenomen goederen terug kunnen brengen op de rechtmatige eigenaren. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeerscontrole

ELST Op woensdagmiddag werden verkeers- en snelheidscontroles gehouden op de Veenendaalsestraatweg in Elst. Op de Veenendaalsestraatweg werden 417 voertuigen gecontroleerd. Hier reden 9 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 103 km/u.

Verder werden diverse bestuurders bekeurd voor het onnodig geven van signalen, het niet dragen van de verplichte veiligheidsgordel en het niet bij zich hebben van de vereiste papieren.