Provincie Limburg

HAAZEN PLEIT VOOR ONTHEFFING OM REGIONALE PROGRAMMA'S AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE GRENS UIT TE ZENDEN

Hoorzitting 4 januari 2001 om 10.00 in Hilversum GEDEPUTEERDE HAAZEN PLEIT VOOR ONTHEFFING OM REGIONALE PROGRAMMA'S AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE GRENS UIT TE ZENDEN

Gedeputeerde Jan Haazen pleit donderdag 4 januari in Hilversum bij het commissariaat voor de media voor een ontheffing krachtens de mediawet artikel 64a, tweede lid. Een dergelijke ontheffing is nodig om regionale programma's ook buiten de grenzen van de provincie te mogen uitzenden. De regionale zender L1 had een dergelijk verzoek ingediend.

Het college van Gedeputeerde Staten is, samen met de bestendige deputatie van Belgisch-Limburg, van mening dat uitwisseling van de regionale programma's een duidelijke meerwaarde heeft. Voor provincie-inwoners bestaan immers geen grenzen wanneer het nieuws, feiten, activiteiten en cultuur betreft die zich in hun regio afspelen, of dat nu aan deze of aan gene zijde van de grens is.

De pleitnota van gedeputeerde Jan Haazen voegen wij onder embargo tot donderdag 4 januari 10.00 uur bij. De openbare hoorzitting vindt plaats bij het commissariaat voor de media, Emmastraat 51-53 te Hilversum.