Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 4 januari 2001

Inbraak in sportwinkel Lisse
Op woensdag 3 januari rond 06.20 uur gooiden inbrekers een tegel door de voordeur van een sportwinkel aan de Kanaalstraat. Daarna namen zij merkkleding van de rekken af en namen dit mee. Met een auto vertrokken zij. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Politie houdt inbreker aan Hillegom
Dankzij een oplettenden doortastende getuige kon de politie woensdag 3 januari rond 18.45 uur in de omgeving van de Stationsweg een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aanhouden. De man had kort daarvoor geprobeerd in te breken in een woning aan de Stationsweg. Een getuige merkte de man op in een tuin, belde de politie en pakte hem vast. Bij een korte worsteling die daarop volgde wist de inbreker weg te komen. Echter niet voor lang. Hij liep even later recht in de handen van de politie.

Dronken automobilist negeert stopteken politie Lisse
Op donderdag 4 januari rond 02.05 uur zag de politie op de Oranjelaan een auto met hoge snelheid rijden. De agenten gaven de bestuurder van de auto een stopteken. Daar trok hij zich weinig van aan en ging er met nog meer snelheid vandoor. Na een korte achtervolging, de snelheid liep soms op tot 120 kilometer per uur, wist de politie de bestuurder, een 24-jarig man uit Lisse te stoppen. Naast dat hij van de politie een proces-verbaal ontving voor het negeren van een stopteken en snelheid, ging hij ook op de bon voor het onder invloed rijden. Een ademanalyse kwam uit op 375 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Dronken automobiliste gaat ondanks waarschuwing politie toch rijden Lisse De politie hield donderdag 4 januari rond 04.05 uur op de Heereweg een 31-jarige automobiliste uit Lisse aan. Zij had te veel gedronken. Een ademanalyse wees 305 ug/l. aan. ( 220 ug/l. is de limiet) De vrouw was eerder in de nacht aangesproken door de agenten. Zij zagen de vrouw naar haar auto gaan en constateerden toen dat de vrouw te veel gedronken had. De politie waarschuwde haar om niet te gaan rijden. Dit advies sloeg ze dus in de wind.

Dame negeert straatrovertje Oegstgeest
Een 64-jarige vrouw uit Oegstgeest ging op woensdag 3 januari rond 16.45 uur op de Admiraal de Ruyterlaan niet in op het verlangen van een straatrovertje om geld of sieraden af te staan. De vrouw liep over de laan toen de jongen plots tegenoverhaar stond. De jongen vroeg haar om geld of sieraden. De vrouw bekte hem af en liep door. De jongen van tussen de 12 en 14 jaar liep daarna naar drie andere jonge jongens. Met z'n vieren fietsten ze weg in de richting van de Lange Voort.

Onder invloed Leiden
Donderdag 4 januari rond 00:30 uur heeft de politie op de Lammenschansweg een 30-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man reed onder invloed in zijn auto. Bij de blaastest werd een gehalte van 350 ug/l; 0,80 promille vastgesteld, wat wordt beboet met een boete van f 400,-. Op de Plantagelaan werd rond 01:45 uur een 35-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man gaf toe dat hij teveel had gedronken. Bij de blaastest bleef de man echter onder de limiet vna 220ug/l; 0,50 promille. De man kreeg alleen een rijverbod voor de duur van 1 uur. Omstreeks 02:00 uur werd op de Uiterstegracht een 71-jarige man aangehouden. Ook deze bestuurder bleek onder invloed te zijn. Zijn gehalte werd vastgesteld op 425 ug/l; bijna 1,00 promille. De man kreeg een boete van f 600,- en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed Nieuwkoop
Op woensdag 3 januari vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats op het Zuideinde. Een 22 jarige automobiliste uit Alphen was de macht over het stuur kwijtgeraakt en botste met de voorkant van haar auto tegen een geparkeerde auto. Vervolgens sloeg de auto over de kop. De Alphense is voor onderzoek overgebracht naar het Lumc. Daar is ook een bloedproef afgenomen om eventueel alcoholgebruik te constateren.

Aanrijding met letsel Waddinxveen Woensdag 3 januari vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats op de Coenecoop. Een 39 jarige vrachtwagenchauffeur uit Obbicht wilde met zijn trekker met oplegger linksaf slaan. Er naderde toen uit tegenovergestelde richting een personenauto met een 42 jarige bestuurder uit Waddinxveen. Een aanrijding volgde. De man uit Waddinxveen is voor onderzoek overgebracht naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda. Zijn auto wordt door de technische verkeersdienst van de politie onderzocht op gebreken.

Omgevallen kaarsen veroorzaken brand in woning Bodegraven
Omgevallen kaarsen zorgen er woensdag 3 januari rond 12.00 uur voor dat brand uitbrak in een woning aan de Waterhoen. De gehandicapte bewoonster, leeftijd niet bekend, probeerde het vuur te doven. Dit lukte haar niet. Buren werden door het twaalf-jarig broertje van de bewoonster gewaarschuwd mede nadat de bewoonster door de rook onwel was geworden. In afwachting van de brandweer probeerden zij het vuur te doven en brachten zij de bewoonster naar buiten. Zowel de bewoonster als het broertje werden voor onderzoek, inademing rook, overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Dodelijk ongeval Gouda
Op woensdag 3 januari rond 17.30 uur vond op de brug van de Voorwillenseweg een ongeval plaats waarbij een 17-jarige scooterrijder uit Gouda overleed. Een 69-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs reed de brug op. Op dat moment reed de scooterrijder vanuit tegengestelde richting de brug op. Op de onoverzichtelijke brug probeerde de Gouwenaar de auto nog te ontwijken. Dit lukte hem echter niet meer. Een aanrijding volgde. Het slachtoffer overleed terplaatse aan zijn verwondingen.


Noot voor de redactie/