Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen
09:46 donderdag 4 januari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156


* Alcoholcontrole

COEVORDEN Werd vannacht een 54-jarige automobilist uit Coevorden, op de Krimweg aangehouden voor een alcoholcontrole. De man blies 265 µg/l (ongeveer 0,6 promille). Hij is met een bekeuring van f 410,- naar huis gezonden.


* Diefstal fiets

ASSEN Vanmorgen, omstreeks 06.30 uur, trachtte een 40-jarige man uit Assen, een fiets te stelen vanaf het Stationsplein. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de man met een fiets aan de hand, waarvan het achterwiel was afgesloten, lopen in de richting van de ingang van het station. Toen agenten de man aanspraken, kwam de man met het verhaal dat hij van iemand een fiets mocht lenen die bij het station gestald stond. De man werd aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek.


* Diefstal uit supermarkt

AALDEN Gistermiddag, rond 15.30 uur, bestelde een man wat vlees in een supermarkt aan de Aelderstraat. De slager vertrouwde de zaak niet en gaf het door aan een ander personeelslid. Zij zag dat de man het vlees in een rugtas deed en de winkel verliet. De slager ging er, samen met de buurman, achteraan en zag de man op de kruising Mr. Benninckstraat en de Volmolenstraat. Na eerst gedreigd te hebben met een veldkei, gooide de man de rugtas op de grond en rende weg. In de rugtas zat het vlees, een pak wasmiddel en het weegbonnetje van het vlees. Verder onderzoek volgt.


* Diefstal uit bedrijf

MEPPEL Vanmorgen is er bij een bedrijf aan de Kruisstraat ingebroken waarbij een aantal gsm telefoons zijn weggenomen. De ruit van de linkerdeur bleek te zijn ingegooid met een trottoirtegel. In de winkel heeft men, met dezelfde tegel, een ruit van een vitrinekast ingegooid. Uit deze kast heeft men naar schatting 14 gsm telefoontjes weggenomen. Vandaag zal gekeken worden hoeveel er precies weggenomen is.

VEENHUIZEN Bij een opslagruimte van een bedrijf aan de Oude Gracht, is in de periode van 27 december 2000 tot 3 januari 2000 een 3-tal computers gestolen (het betrof de kasten, beeldschermen en toetsenborden). Aan de voorzijde van het terrein is een hekwerk geplaatst, doch aan de zijkanten ligt een kanaal. Deze was bevroren en daardoor was het terrein vrij te bereiken. De totale schade is nog niet bekend.


* Diefstal uit sporthal

ASSEN Deed een 42-jarige vrouw uit Ruinen aangifte van diefstal van haar portemonnee uit een sporthal aan de Thorbeckelaan. De vrouw was aan het sporten in de sportzaal. Na een uurtje bleek haar jas te zijn verdwenen. Deze werd teruggevonden in de herenkleedkamer. De portemonnee bleek te zijn verdwenen. In de portemonnee zat een bedrag van ongeveer f 80,-, 2 bankpassen, 1 rijbewijs, 1 identiteitskaart, 2 of 3 eurocheques en enkele andere pasjes. Verder onderzoek volgt.


* Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gisteren, tegen het eind van de middag, werden vijf jongens, waarvan een van 10, een van 11, twee van 12 en een van 13 jaar, betrapt op het stelen van een broek bij een winkel aan de Hoofdstraat. Deze broek hadden zij, in een zak van de betreffende kledingwinkel, aangetroffen bij een andere kledingwinkel en van daaruit meegenomen. De 26-jarige eigenaar van de broek, afkomstig uit Coevorden, had de broek net gekocht en was tijdens de diefstal schoenen aan het passen. Drie van de jongemannen hadden de broek teruggebracht naar de betreffende winkel en hiervoor f 80,- (waarde van de broek) ontvangen. Door inzet van stadswachten zijn deze jongemannen aangehouden. De oudste drie gaan het Halt traject in en de twee jongsten gaan in het Stop traject.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe