Politiebericht Flevoland: district Noord 4-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed en zonder rijbewijs
EMMELOORD Een automobilist meldde gisteren aan het begin van de avond bij de politie dat een andere automobilist op de Dardanellen tegen zijn auto was gereden en dat hij nu achter hem aan reed. Op de Europalaan trof de politie vervolgens de auto van de veroorzaker in de bosjes aan. De bestuurder (34 uit Utrecht) stond erbij en leek onder invloed te verkeren. Hij is aangehouden en blies op het politiebureau 995 ug/l (bijna 2,3 promille). Hij bleek tevens geen geldig rijbewijs en een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot 2004. Ook was zijn auto niet verzekerd. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachte is ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten.

Overtreding milieuwet
DRONTEN Een 31-jarige Drontenaar krijgt proces-verbaal voor het overtreden van de milieuwetgeving. Bewoners van de Stag meldden gisteravond dat er een vreemde lucht uit een van de rioolputten kwam. In de put bleek een mengsel van benzine en olie te zitten. De 31-jarige bleek die middag zijn motorblok te hebben schoongemaakt en het afvalwater in de betreffende put te hebben gegooid. De brandweer heeft de put geleegd.

Aanhouding na bedreigend gedrag
LELYSTAD Op de Vogelweg is gisteren aan het begin van de avond een 33-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met zijn bestelauto twee keer bedreigend te zijn afgereden op snelheidscontroleurs van de politie die op twee verschillende plekken op de Vogelweg de snelheid aan het controleren waren. Zijn gedrag was bedreigend omdat hij op de auto van de controleurs afreed en pas op het allerlaatste moment de andere kant opstuurde. Na zijn aanhouding is hij op het politiebureau verhoord en heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt