Politiebericht Flevoland: district Zuid 4-01-2001 Dagelijkse persberichten
stafdienst communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Slachtoffer schietincident aangehouden
ALMERE De Almeerse politie heeft gistermiddag het slachtoffer van het schietincident dinsdagavond na zijn ontslag uit het ziekenhuis aangehouden. De 30-jarige man uit Almere bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. De politie vervolgt het onderzoek naar het schietincident.

Achtervolging met schade
ALMERE Politie Flevoland heeft gisteravond in samenwerking met het politiekorps Gooi- en Vechtstreek een 34-jarige man uit Almere aangehouden. De man had op de A27 een stopteken van de politie Gooi- en Vechtstreek genegeerd en reed richting Almere in de hoop de politie van zich af te kunnen schudden. De politie had hem opgemerkt omdat de kentekenplaten van zijn auto verbogen waren. De man is uiteindelijk op de Eksterweg klemgereden. De twee politieautos en de auto van de verdachte liepen bij dit incident schade op.

Rijden onder invloed
ALMERE Rond middernacht is een 41-jarige man uit Almere op de Leidenstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had zijn auto bijna tegen de pui van een huis geparkeerd en had daarbij schade aangericht aan het plantsoen en een elektriciteitskast. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,3 (585 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd van 6 uur. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.