Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Explosief gevonden

HOUTEN Op een bouwterrein aan de Leedijk werd woensdagmiddag door mensen een explosief aangetroffen. Omstreeks half één liepen getuigen met een metaaldetector over het bouwterrein toen zij stuitte op een projectiel dat leek op een granaat.

Ter plaatse trof de politie een ongeveer 20 cm lang projectiel aan dat er uit zag als een granaat van een afweergeschut. Het geheel was inmiddels aangetast door roest. Uit voorzorg werd de vindplek afgezet en de EOD gewaarschuwd.

Donderdag 4 januari zal de EOD het projectiel opruimen.

Gevaarlijk medicijnen gestolen

NIEUWEGEIN Bij een woninginbraak aan de Kortestede werden woensdagmiddag buiten geld en sieraden ook medicijnen weggenomen.

Deze medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. De medicijnen zaten verpakt in zilverkleurige doordrukstrips met in blauwe letters het opschrift `Flex Pharma BV`. In totaal werden 70 tabletten weggenomen.

De politie waarschuwt mensen die de tabletten vinden deze direct naar de politie te brengen.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN Woensdagmorgen werd op de Noordstedeweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen kwart over elf en kwart over twaalf passeerden 440 voertuigen de controlepost.

In totaal kregen negen bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Noordstede geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.

Later in de middag werd tussen kwart over één en kwart over twee gecontroleerd op de Symfonielaan. Van de 547 gecontroleerde voertuigen kregen 56 bestuurders een bekeuringvoor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.