Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: Utrecht-stad 10.15 uur
Autokraker op heterdaad betrapt

UTRECHT Gisterenmiddag omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat de een beveiligingsbeambte van het Servicecentrum in de parkeergarage aan het Jaarbeursplein een autokraker had aangehouden. Tijdens zijn surveillance hoorde hij op de vierde etage een doffe klap. Daar aangekomen zag de beambte een hem bekende autokraker achter in een personenauto zitten. Hij bekende direct de ruit van het linker achterportier met een ruitentikker vernield te hebben. De autokraker, een 46-jarihge man uit Utrecht, werd vervolgens aangehouden en overgedragen aan de politie.

Jongen van gouden ketting en armband beroofd

UTRECHT Gisterenmiddag heeft een 15-jarige jongen uit Utrecht aangifte gedaan van beroving van zijn gouden ketting en armband. De jongen liep omstreeks 15.45 uur samen met zijn vriendje over de Lange Viestraat toen hij op een gegeven moment door een onbekende man om zijn nek werd gegrepen. Samen met een tweede onbekende man ontdeden zij het slachtoffer van zijn gouden ketting met briljanten en zijn armband. Tijdens de beroving is het vriendje van het slachtoffer met een mes bedreigd, zodat hij niets kon ondernemen. Beide daders zijn vervolgens in onbekende richting met de buit verdwenen.

Controle levert gestolen laptop op.

UTRECHT Tijdens een technische verkeerscontrole zagen surveillerende agenten gistermiddag omstreeks 14.00 uur een bestuurder van een bromfiets over de hoofdrijbaan van de Biltse Rading rijden. Toen de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Utrecht, de politie in de gaten kreeg stapte hij af en rende weg.
De politie was hem echter te snel af want de jongeman werd alsnog aangehouden. Verdacht aan de bromfiets waren het afgebroken verzekeringsplaatje en de verwijderde sloten. Bij onderzoek aan de bromfiets trof de politie onder het zadel een laptop aan. Zowel de laptop als de bromfiets zijn in beslag genomen. De politie stelt een verder onderzoek in.