Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.45 uur
Man negeert stopteken politie

SOEST Tijdens een algehele verkeerscontrole op de Koningsweg kreeg woensdagmiddag een 44-jarige bestuurder uit Soest een stopteken van de politie. De man negeerde het stopteken en reed door. De politie zette de achtervolging in en trof het voertuig op de Eigendomweg weer aan.

De bestuurder was inmiddels uit de auto gevlucht. Na een korte zoektocht werd de Soesternaar in een tuin van een woning aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Op het bureau bleek dat de man gedronken had. Een ademanalyse wees uit dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Met en rijverbod van drie uur en een boete van 700,= werd hij naar huis gestuurd.

Rijden onder invloed

SOEST In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 januari zag de politie tijden de surveillance een voertuig rijden waarvan men het vermoeden had dat de bestuurder gedronken had.

De bestuurder werd op de Soesterbergsestraat aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek de 35-jarige man uit Soest gedronken te hebben. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 1,70 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijontzegging van acht uur. Binnenkort moet hij zich verantwoorden voor de rechter.