Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2001
Persbericht district Eemland zuid, 11.00 uur

Lekgestoken banden

AMERSFOORT Vannochtend ontving de politie de melding dat er diverse autobanden op het Verzetsplein waren lekgestoken. Nadat de politie bij het Verzetsplein kwam bleek dat er bij de flat aan het plein bij 37 geparkeerde voertuigen banden waren lekgestoken in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 januari. Bij enkele auto`s was 1 band lekgestoken, bij andere voertuigen zelfs alle vier tegelijkertijd. Omdat de eigenaren van de voertuigen veelal ouderen zijn en op dat moment geen voertuig meer hadden om aangifte te komen doen op het politiebureau, werd besloten om de aangiften in een gemeenschappelijke ruimte in de flat op te nemen.

Ook ontving de politie vanochtend ongeveer 25 aangiften en meldingen van lekgestoken banden van geparkeerde auto`s op de Trekvogelweg, Talenstraat en de Hogeweg.

Op dit moment wordt het grote aantal aangiften ingevoerd en wordt een buurtonderzoek gehouden.

Verdachten vernielingen

AMERSFOORT Gisterochtend werden 3 verdachten uit Amersfoort in de leeftijd van 15 tot 17 jaar op het politiebureau gehoord over vernielingen rondom het Flericpad in de nacht van oud en nieuw.

De 3 jongens werden verzocht naar het bureau te komen. Dit deden zij en na verhoor bleek het drietal betrokken te zijn bij het ingooien van ruiten bij een woning, vernieling van een geparkeerde caravan en het gooien van verschillende bloembakken vanaf de flat.

De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Het drietal zal een HALT-straf ontvangen.

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT Gisteravond werd op de Hellestraat een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering om de Hellestraat te verlaten. De man was behoorlijk onder invloed en gedroeg zich luidruchtig en aggressief naar de verbalisanten. Nadat hij diverse vorderingen had gekregen om zich te verwijderen werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd geboeid en ingesloten in het bureau.

De Heuvelrug rijdt nuchter

WOUDENBERG Op de Zeisterweg werd een alcoholcontrole gehouden in het kader van het preventieproject `De Heuvelrug rijdt nuchter`. Tussen 19.00 22.00 uur werden 94 bestuurders verzocht om een blaastest te ondergaan. Niemand van de bestuurders bleek het toegestane aantal promillages te hebben overtreden.