Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-01-2001
1ePersberichtdonderdag4januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Doorrijder aangehouden
Woensdagavond om 18.09 uur is op aanwijzing van een getuige op de Kapitein Pulverstraat een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor was hij betrokken bij een aanrijding op het Winkelcentrum Woensel. Direct na de aanrijding verliet de verdachte de plaats van aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken. De man is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmiddag omstreeks 17.55 uur trof de gewaarschuwde politie in een loods op de Fuutlaan een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aan. Zijn rijgedrag op de Kalverstraat naar de Fuutlaan deed vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een getuige waarschuwde de politie. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte weigerde medewerking aan het onderzoek. Tevens bleek zijn rijbewijs op 19 september 2000 te zijn ingevorderd. De auto is inbeslaggenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Tijdens een verlichtingscontrole in Strijp zijn woensdagavond 7 personen bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Op de Muzenlaan zijn woensdagavond 5 fietsers en een bromfietser bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal, omdat hij niet was verzekerd.

Donderdagmorgen tussen 7.00 en 8.00 uur is op de Geldropseweg een verlichtingscontrole gehouden. 13 personen kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Donderdagmorgen om 2.25 uur zijn op de Hoefkestraat 4 mannen uit Eindhoven en 1 man uit Ossendrecht, in de leeftijd van 16 tot en met 41 jaar, aangehouden. Zij waren daar betrok-ken bij een vechtpartij. Onbekend waarom de vechtpartij is ontstaan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Doorrijder aangehouden
Donderdagmorgen om 3.25 uur is op de Oude Kerkhof in Veldhoven een 20- jarige auto-mobilist aangehouden. Even daarvoor was hij met zijn auto tegen een verkeerslicht op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven gereden. Na de aanrijding reed hij door zonder zijn iden-titeit bekend te maken. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Donderdagmorgen om 4.35 uur is op de Geysendorfferstraat een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie zag de man daar bij een winkel, waarvan de voordeurruit vernield was. In de rugzak die verdachte met zich droeg werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Inbraak in woning
Tussen woensdag 17.45 en 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hoog Geldrop. Een ruit van een toegangsdeur is vernield. Uit de woning wordt niet vermist.

In dezelfde periode is ingebroken in een woning aan de Kalanderstraat. De achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, 2 fototoestellen en geld weggenomen.

Someren: verlichtingscontrole
Woensdagavond is op de Witvrouwenbergweg een verlichtingscontrole gehouden. 5 weggebruikers kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Someren: Diefstal kratten
Tussen woensdagavond 19.30 en donderdagmorgen 8.00 uur zijn er van een bedrijf aan de Zandstraat 10 kratten bier gestolen.

Veldhoven: Diefstal uit woning
Woensdag tussen 10.30 en 16.00 uur zijn uit een woning aan de van Oortlaan sieraden, geld, een fototoestel en Gsm s gestolen. Onbekend hoe men de woning binnenkwam.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Woensdagavond omstreeks 22.45 uur ontdekte de 50- jarige eigenaar uit Valkenswaard dat er ingebroken was in zijn bedrijf aan de Eindhovenseweg. De achterdeur bleek te zijn geforceerd. Uit het pand verdween een geldkistje met geld.

Geldrop: Inbraak in woning
Woensdagavond tussen 19.00 en 23.10 uur is ingebroken in een woning aan de Witte de Withstraat. Aan de achterzijde zijn de sloten van de toegangsdeur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, een gsm en geld gestolen.

Bladel: Inbraak in bedrijf
Woensdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Van Dissellaan. De voordeur is opengebroken. Men heeft getracht de muurkluis van het bedrijf weg te nemen, hetgeen niet lukte. Er wordt niets vermist.

Gemert: Diefstal uit woning
Woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur ontdekte de 47-jarige bewoner van een woning aan de Gezellestraat dat er meerdere CDs, CD-roms en een tasje met daarin persoonsbe-scheiden uit de woning verdwenen waren. Onbekend is hoe men de woning binnenkwam.

Westerhoven: Uitgebrande auto
Donderdagmorgen omstreeks 9.00 uur is op een bospad aan het Braambos een uitgebrande auto aangetroffen. Uit onderzoek bleek de auto afgelopen nacht vanaf de Dorpsstraat in Westerhoven te zijn gestolen.