PERSBERICHT

Leger des Heils 80 complete Eden Savoy hotelkamerinrichtingen rijker

Rotterdam, 4 januari 2001

In het jaar 2001 gaat het Leger des Heils weer onverminderd verder met het helpen bij calamiteiten en het ondersteunen van de minder bedeelden in de samenleving. Het Eden Savoy Hotel in Rotterdam draagt daar graag een steentje aan bij. Nu het hotel vanaf vandaag tot 28 februari 2001 haar deuren sluit voor een algehele verbouwing is dan ook besloten het gehele interieur beschikbaar te stellen aan het Leger des Heils. De vele materialen zoals bedden, lampen, bureaus, nachtkastjes, dekbedden en kussens kunnen dan op uitstekende wijze worden hergebruikt.

Majoor Stoffers van het maatschappelijk centrum van het Leger des Heils in Rotterdam toont zich buitengewoon enthousiast met dit initiatief van het Eden Savoy Hotel. "Dit soort initiatieven juichen wij van harte toe. De hulp van het Leger des Heils wordt bij allerlei soorten calamiteiten ingeroepen en zoals bijvoorbeeld bij de ramp in Enschede hebben wij met onze materialen uitstekend dienst kunnen doen."

De inventaris van het Eden Savoy Hotel verhuist in eerste instantie naar de afdeling herbestemming van goederen in Dordrecht. Daar wordt bekeken waar men de materialen het hardste nodig heeft.

De stichting Leger des Heils Fondsenwerving stelt zich ten doel fondsen en materialen te werven ten behoeve van de maatschappelijke en humanitaire activiteiten en organisaties die uitgaan van het Leger des Heils in Nederland en die hun doelstellingen nastreven jegens een ieder die daaraan behoefte heeft. Meer informatie over het Leger des Heils is te vinden op www.legerdesheils.nl.

De Eden Hotelgroup B.V. is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1999 onder de huidige naam hotels en appartementen exploiteert. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Eden Hotel in Amsterdam. In 1998 is het Lancaster Hotel in Amsterdam aangekocht en gerenoveerd en in 1999 werd het Savoy Hotel in Rotterdam aan de groep toegevoegd.