Concord Communications en Cap Gemini Ernst & Young houden nieuwe, op Internet gebaseerde telco-diensten in de lucht

Delft,4 januari 2001 - Concord Communications en Cap Gemini Ernst & Young, Media Networks Group (TMN Group) hebben onlangs twee belangrijke gezamenlijke projecten afgerond ten behoeve van Europese telecommunicatiebedrijven: het implementeren van Concords eHealth-producten als onderdeel van een volledige OSS-oplossing (Operations Support Systems) voor Belgacom en diAx.

De integratie door TMN Group van eHealth met haar eigen oplossingen is een aanvulling op haar mondiale strategie van het aanbieden van geïntegreerde beheeroplossingen voor nieuwe, op IP gebaseerde diensten. TMN Group kan snel reageren op behoeften van klanten met een volledig aanbod met een open architectuur.

"Concord eHealth is een indrukwekkende totaaloplossing voor het beheer van de prestaties en de beschikbaarheid," zegt Laurent Tuzi, service offering manager, IP Solutions TMN Group. "Het gemak waarmee we eHealth kunnen integreren maakt deze oplossing ideaal voor een volledig systeem voor operations support en het nemen van voorzorgsmaatregelen."

Belgacom, het grootste telecommunicatiebedrijf van België, en diAx, een toonaangevend Zwitsers telecommunicatiebedrijf, profiteren inmiddels van de geïntegreerde oplossing. "Door het Concords Network Health product op te nemen in onze OSS-architectuur kunnen wij ons VPN-verkeer beter bewaken, wat voor ons een essentiële taak is," zegt Frank Boller, CEO van diAx. "Heel nuttig is vooral de mogelijkheid de Concords Network Health producten aan te sluiten op de andere componenten van onze OSS-oplossing, waaronder Cisco WAN Manager, Cisco Netflow en Cisco RTR. Deze integratie stelt ons in staat om onze klanten, netwerk operators en management een hoogwaardige verzameling netwerkindicatoren aan te bieden."

"Dit is het ultieme win-win partnerschap,"zegt Brian Burba, vice president product marketing van Concord. "TMN Group heeft nu meer mogelijkheden om maatwerkoplossingen aan te bieden, inclusief een uitstekende service en naadloze integratie met de verschillende functionele elementen van het beheer van technische en commerciële netwerkservices."

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young is een van de grootste management en IT consultancybedrijven ter wereld en is genoteerd op de Paris Bourse. Het bedrijf levert management- en IT-adviesdiensten, systeemintegratie en mogelijkheden voor technologie-ontwikkeling, ontwerp en outsourcing op wereldwijde schaal om traditionele bedrijven, en 'dot companies' te helpen groeistrategieën te onderzoeken binnen de nieuwe economie. De nieuw gevormde organisatie telt meer dan 57.000 werknemers wereldwijd en heeft in 1999 een omzet behaald van 7,7 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.cgey.com.

Over Telco, Media & Networks (TMN Group)
TMN Group is geëvolueerd uit een van de meest winstgevende activiteiten van Cap Gemini Ernst & Young, en levert strategische consultancy en praktische technologische expertise aan bedrijven die opereren op convergerende technologische gebieden. De afgelopen zes jaar zijn meer dan 200 telecom-organisaties gelanceerd. De organisatie telt meer dan 6000 management en IT consultants die vanuit 24 locaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië opereren. TMN Group maakt tevens uitgebreid gebruik van de expertise van haar omvangrijke alliantienetwerk, dat bestaat uit partnerships met meer dan 40 vooraanstaande technologieleveranciers, waaronder Cisco Systems, Portal Software, Nokia, Clarify en Oracle. Teneinde haar positie te handhaven als mondiale ondernemer in de netwerkeconomie, beschikt TMN Group wereldwijd over negen research-, ontwikkel- en innovatiecentra. Deze laboratoria - in Atherton (Californië), Boston, Dallas, Londen (twee labs) München, Parijs en Utrecht - stellen TMN Group in staat om een strikte kwaliteitscontrole te handhaven door, bijvoorbeeld, de systeembetrouwbaarheid te testen vóór installatie.

Concord
Concord Communications is een vooraanstaand leverancier van de volgende generatie oplossingen voor het beheren van systeemprestaties en systeembeschikbaarheid. Met haar eHealth-reeks van oplossingen biedt Concord de enige volledig geïntegreerde management-oplossing voor systemen, applicaties, services en netwerken. Alleen door de prestaties en de beschikbaarheid op al deze gebieden adequaat te beheren, kunnen organisaties op effectieve wijze e-business drijven. Dit end-to-end overzicht van de prestaties biedt het essentiële inzicht dat nodig is om de zakelijke en e-business-activiteiten van enkele van de grootste ondernemingen en service providers ter wereld optimaal te laten functioneren. Het hoofdkantoor van Concord is gevestigd in Marlboro, Massachussettes en blijft op grote schaal investeren in de Europese markt. Het Europese hoofdkantoor staat in Delft. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, en een sterke vertegenwoordiging in Spanje, Italië, Ierland, Oostenrijk, Scandinavië, België en Luxemburg.

Meer informatie over Concord is te vinden op www.concord.com.

Persinformatie:
Robert de Moll, Monogram Communication Strategies (MCS), tel. +31 (0)23 - 562 82 08, robertdm@monogram.nl.