Gemeente Hoorn

Nieuws

BOMEN OM BIJ NIEUWE COMPLEX DE BLOKKERS
In verband met de aanleg van het nieuwe complex van voetbalvereniging De Blokkers, hebben B&W besloten kapvergunning te verlenen voor 33 bomen met bosplantsoen in gemeentegrond aan de Gildenweg en 304 meter windsingel in het daarachter gelegen gebied.
Het bosplantsoen met de 33 bomen ligt achter en nabij enkele bedrijven aan de Gildenweg. Deze beplanting kan verdwijnen omdat rond het aan te leggen complex van De Blokkers een nieuwe groenvoorziening komt, die tevens kan dienen als afscherming van het bedrijventerrein. De te kappen windsingels boden vroeger bescherming aan de fruittuinen. Nadat de fruittuinen werden gerooid, zijn de singels blijven staan omdat ze misschien waren in te passen in een nieuwbouwproject. Door de aanleg van het voetbalcomplex moeten ze nu toch het veld ruimen.

Om de voortgang van de werkzaamheden niet te belemmeren en vanwege grondverkooptransacties die hebben plaatsgevonden, worden het bosplantsoen, de bomen en de windsingels onmiddellijk na het verlenen van de vergunning gekapt.



terug