Gemeente Hoorn

Nieuws

NIEUWE STRAATNAMEN
In diverse delen van Hoorn hebben straten namen gekregen.

HARINGVLIETWEG
Zo heeft in de wijk Kersenboogerd de doorgaande weg tussen de Diezeweg en de Volkerakweg de naam Haringvlietweg gekregen. De Haringvlietweg loopt tussen het Pissarrohof en het CĂ©zannehof door en maakt ter hoogte van het Jan Bronnerhof een haakse bocht langs het Charlotte van Pallandthof.

LEONARD BERNSTEINHOF
Het nieuwbouwgebiedje ten oosten van het Stan Kentonhof en de Grevelingenweg en ten noorden van het Glenn Millerhof krijgt de naam Leonard Bersteinhof. Bernstein leefde van 1918 tot 1990. Hij verwierf faam als componist, uitvoerend muzikant en dirigent. Tot zijn bekendste werken horen 'West Side Story' en 'On the town'.

BOEKET EN KWEKERIJ
Twee nieuwbouwbuurten aan weerszijden van de Koewijzend (voorheen plan Gitzels) hebben de namen Boeket en Kwekerij gekregen. De bebouwing ten noorden van de Koewijzend tussen Dars, Kapberg en Stolphoeve gaat Boeket heten. Het gebiedje ten zuiden van de bebouwing langs de Koewijzend tussen Nieuwlicht en de manege heet Kwekerij. Hier was van oudsher een kwekerij gevestigd. Voor auto's zullen beide gebieden uitsluitend bereikbaar zijn vanaf de Koewijzend. Vandaar dat de naamgeving afwijkt van de buurten eromheen.

SCHAPENWEIDE
Ten noorden van de Dorpsstraat ligt tussen de Ossenweide en het Keern een nieuwbouwproject op het voormalige terrein van de firma Nannings. Deze woningen gaan Schapenweide heten.

OVERSLAGKADE
De kade op het Jeudje aan de overkant van de Vollerswaal krijgt de naam Overslagkade. De woningen aldaar krijgen Jeudje-huisnummers.



terug