SCHOEP EN VAN DER TOORN

RecipeWeb.com vraagt om uitstel betalingsverplichtingen

Nieuwe bronnen voor financiële injectie nodig

Amsterdam, 4-1-2000 - RecipeWeb.com, Europees marktleider op het gebied van culinaire elektronische informatie en technologie, is er tot op heden niet in geslaagd een tweede financieringsronde zeker te stellen. Daardoor ziet het bedrijf zich genoodzaakt voorlopige surséance van betaling aan te vragen. Deze situatie is met name ontstaan door de huidige extreem voorzichtige houding in de financiële wereld ten opzichte van investeringen in dotcoms. Dit terwijl RecipeWeb.com zich volgens plan ontwikkelt en verwacht binnen een jaar winstgevend te kunnen zijn.

RecipeWeb.com heeft een succesvol jaar achter de rug waarin het bedrijf erin is geslaagd Europees marktleider te worden. In de week voor kerstmis is de Duitse website www.rezeptweb.de gelanceerd, waarmee het zesde land van RecipeWeb.com operationeel is geworden. De Nederlandse website, www.receptenweb.nl, genereerde tijdens de kerstperiode meer dan 70.000 pageviews per dag. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf succesvolle samenwerkingen gerealiseerd in binnen- en buitenland met A-merk fabrikanten in de levensmiddelenindustrie, retailers en vooraanstaande internetbedrijven.

Deze resultaten en de financiële vooruitzichten voor het komende jaar hebben RecipeWeb.com ervan overtuigd niet op te geven. CEO en oprichter Oscar van Dijk: De voorlopige surséance van betaling wordt door RecipeWeb.com beschouwd als een noodzakelijke adempauze om nieuwe bronnen voor een financiële injectie aan te boren. Het bedrijf heeft met zijn producten en business model afgelopen jaar aangetoond de juiste weg te zijn ingeslagen. Het zou doodzonde zijn om de deuren te moeten sluiten, wetende dat we voor het eind van dit jaar break-even zullen draaien. Om daar te komen hebben we nog wel een eenmalige kapitaalinjectie van 4 miljoen Euro nodig. Daarvan is reeds
1,5 miljoen Euro toegezegd door potentiële co-investeerders.

Over RecipeWeb.com
RecipeWeb.com International is een van origine Nederlands internetbedrijf met 50 werknemers. Ze ontwikkelt en exploiteert wereldwijd kwalitatief hoogstaande culinaire websites voor de in koken geïnteresseerde consument en heeft kantoren in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken. In de beproefde recepten worden uitsluitend voor de lokale consument bekende en goed verkrijgbare ingrediënten gebruikt. Naast de culinaire websites, licenseert RecipeWeb.com haar culinaire content en haar technologie aan derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: RecipeWeb.com Brodeur Worldwide Michiel Colenbrander Ingrid Mooij
0294 23 99 23 020 346 2000

michiel.colenbrander@recipeweb.com imooij@nl.brodeur.com


04 jan 01 14:51