Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

9/01/2001 - CNV hekelt pleidooi Oosterwijk om langer werken te stimuleren

CNV hekelt pleidooi Oosterwijk om langer werken te stimuleren

De vakcentrale CNV verwerpt het pleidooi van Jan Willem Oosterwijk, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, voor een fiscale maatregel om langer werken te stimuleren. Het nieuwe belastingstelsel is nog maar net ingevoerd en nu volgt alweer het volgende vergaande voorstel tot herziening. Het CNV vindt dat eerst de effecten van dit nieuwe stelsel moeten worden afgewacht voordat er weer wat wordt gewijzigd, aldus CNV-bestuurder Hans Brüning. In het economenblad ESB schrijft Oosterwijk dat de productiviteit van de groep werkenden verhoogd kan worden, onder meer door het verlagen van de belasting.
Het kabinet hinkt op twee gedachten, aldus het CNV. Brüning: Enerzijds worden werknemers gestimuleerd korter te werken om arbeid en zorg te combineren, anderzijds worden ze met dit voorstel gestimuleerd méér te werken. Het kabinet moet bij zichzelf te rade gaan wat het nu precies wil.




Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie CNV, Marieke van Dommele, tel. 030 291 36 22. CNV-bestuurder Hans Brüning: 06 53 378 290.