Stad Antwerpen

College van donderdag 4 januari 2001

Financien. Stadsfeestzaal Meir Brandschade Aanstellen van een onafhankelijk tegenexpert. Aanstellen van expertises Troostwijck-Roux, Generaal Lemanstraat 58 B2 te 2600 Berchem als onafhankelijk tegenexpert om de schade aan de stadsfeestzaal op een optimale wijze te begroten en de belangen van de stad Antwerpen zo goed mogelijk te behartigen. (A nr. 56)

Op 27 december 2000 brak omstreeks 5 uur s morgens een hevige brand uit in de stadsfeestzaal op de Meir. Het gebouw werd volledig vernield op de historische gevel na. Het getroffen gebouw is tegen brand verzekerd voor 2,5 miljard frank bij de maatschappij Fortis. Het schadedossier werd toevertrouwd aan het expertisebureau PNG te Brussel. De stadsfeestzaal werd ondertussen vrijgegeven zodat de opruimingswerken kunnen starten.

Op 28 december 2000 besliste het college een onafhankelijk tegenexpert aan te stellen voor de schadebepaling van de stadsfeestzaal. Drie onafhankelijke expertisekantoren hebben zich spontaan aangeboden om de schade aan het gebouw en de inhoud te begroten en te regelen.

Vandaag besliste het college het expertisebureau Troostwijck-Roux, Generaal Lemanstraat 58 B2 te 26OO Berchem als tegenexpert aan te stellen. Troostwijck-Roux zou technisch het beste uitgerust zijn om bijstand te verlenen en kwam met een gunstiger financieel advies aan de dag. Dit besluit heeft geen financiële gevolgen.

Het college besliste vandaag eveneens de dienst techniek, aankoop en logistiek de opdracht te geven een inventaris op te maken van de activiteiten die reeds voor het jaar 2001 werden toegezegd. Deze activiteiten kunnen wegens de brand uiteraard niet doorgaan.

Laatst bijgewerkt op donderdag 4 januari 2001 door informatie & districtswerking stad Antwerpen, info@antwerpen.be

subnavigatiemenu

Begin pagina © 1998 Digitale Metropool Antwerpen / Telepolis