Baltimore Technologies biedt als eerste ter wereld financiële instellingen oplossing voor snelle opzet Identrus systeem

Baltimore Technologies heeft een systeem ontwikkeld om met minimale investeringen en menskracht een Identrus oplossing te creëren. Via Identrus kunnen organisaties hun business-to-business e-commerce risico¹s laten beheren door hun financiële instelling. Met Baltimore¹s nieuwe oplossing kunnen financiële instellingen simpel een infrastructuur voor betrouwbare e-business exploiteren en binnen 90 tot 120 dagen een Identrus systeem in de lucht hebben.

Als Identrus Express partner zal Baltimore Public Key Infrastructure (PKI) hosting als optie aanbieden, zodat Identrus deelnemers vlug en voordelig over de mogelijkheden kunnen beschikken. Tot de diensten behoren eveneens het UniCERT PKI systeem, een validatie server en andere noodzakelijke Identrus beveiligings componenten waarmee de financiële instellingen nieuwe, veilige manieren voor het bedrijven van e-business kunnen opzetten. In de naaste toekomst zullen soortgelijke oplossingen ook beschikbaar komen via Baltimore¹s TrustedWorld partners.

In een commentaar op Baltimore¹s interoperabiliteit met Identrus, zei Glenn Gabriel Ben-Yosef, President & CEO van Clear Thinking Research in Boston: "Baltimore is de concurrentie ver vooruit met hun combinatie van hosted services, applicatie tools, en methodologie voor invoering. Zij begrijpen de beveiligings eisen van financiële instellingen. Deze organisaties zullen blij zijn met de one-stop oplossing van Baltimore om op eenvoudige wijze een Identrus infrastructuur op te zetten".

De Baltimore oplossing met de prijswinnende UniCERT PKI technologie en de KeySteps PKI methodiek verkort de time to market, vermindert risico¹s en minimaliseert de inzet van interne capaciteit om een op Identrus passend systeem op te zetten.

De combinatie van vooraf geconfigureerde en geteste hosted services, een implementatie methodiek en documentatie sjablonen reduceren de tijd en expertise om aan de Identrus eisen te voldoen, aanzienlijk.

Als Identrus service provider is Baltimore uniek; niet allen door hun uitgebreide ervaring en leiderschap in de markt, maar ook door de breedte van het product- en dienstenaanbod en de wereldwijde aanwezigheid. Deelnemers aan Identrus kunnen over Baltimore hosting Centers of Excellence beschikken in Boston, USA en Sapporo, Japan. Dublin, Ierland en Sydney, Australië volgen binnenkort. In aanvulling op het Identrus Express programma levert Baltimore de Identrus deelnemers ook in-house services en maatwerkoplossingen.