PERSBERICHT Veghel, St. Annaparochie, Zoetermeer, 4 januari 2001

SAMENWERKING MOLL, SMEDING EN SLIGRO

Sligro Beheer N.V., gevestigd teVeghel, Moll International B.V., gevestigd te Zoetermeer en O.Smeding & Zn. B.V., gevestigd te St.Annaparochie delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van Moll International B.V. door O. Smeding & Zn. B.V.

Moll International B.V. is een groothandel in aardappelen, groenten en fruit die haar activiteiten richt op de horeca-, institutionele en bedrijfsrestauratieve markt. Moll beschikt hiertoe over centrale productie- en distributiefaciliteiten te Zoetermeer. De bevoorrading van afnemers is ondergebracht in een negental GreenStop-vestigingen in Sligro-groothandels, alsmede via de regionale dagverscentra van Sligro. Moll realiseerde in het jaar 2000 een omzet van ¤8 miljoen en is goed winstgevend. Sligro heeft een aandelenbelang van 49% in Moll.

O. Smeding & Zn. B.V. is eveneens groothandel in aardappelen, groenten en fruit. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op zelfstandige retailafnemers en retailketens in binnen- en buitenland. Bevoorrading vindt plaats vanuit het distributiecentrum te St.Annaparochie. Smeding realiseerde in het jaar 2000 een omzet van ¤25 miljoen en is eveneens goed winstgevend.

Sligro is een beursgenoteerde en nationaal opererende totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. Met een totaalpakket van 50.000 food- en aan food gerelateerde non foodartikelen richt Sligro zich op alle tussenmarkten richting de etende en drinkende mens. Over 1999 heeft Sligro een omzet gerealiseerd van ¤734 miljoen met een nettowinst van ¤17,5 miljoen. Het aantal personeelsleden bedroeg 1.680. Onlangs heeft Sligro de overname van retailgroothandel Prisma Food Groep aangekondigd.

De samenwerking zal worden gerealiseerd via de overname van Moll door Smeding. Sligro verkrijgt na de inbreng van Moll International B.V. een aandelenbelang van 49% in O. Smeding & Zn. B.V. Bovendien zal Sligro haar in eigen beheer uitgevoerde activiteiten op het gebied van aardappelen, groenten en fruit inbrengen in de combinatie Smeding/Moll, waardoor deze een omzet verkrijgt van ruim ¤ 35 miljoen.

Smeding/Moll en Sligro/Prisma verwachten hun marktposities op het gebied van aardappelen, groenten en fruit verder te verstevigen door het gecombineerde inkoopvolume en door de inkoopsamenwerking in Superunie, alsmede door distributie- en commerciële samenwerking.

De werknemersorganisaties en de overige instanties zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gebracht. Partijen streven ernaar om de transactie in het eerste kwartaal te formaliseren. Sligro verwacht van de samenwerking enige positieve invloed op haar nettowinst en winst per aandeel.

Voor nadere informatie:

Sligro Beheer N.V. O. Smeding & Zn. B.V. Moll International B.V.

A.J.L. Slippens S. Smeding S. Moll H.L. van Rozendaal R. Smeding R. Moll Tel. 0413-343500 Tel. 0518-409940 Tel. 079-3616555