Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-01-2001 Persbericht district Maastricht (tweede edtitie) Donderdag 4 januari 2001 (H.P. 15.42)

Maastricht, drugsdealer aangehouden:
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 4 januari 2001 door de politie aangehouden nadat hij aan twee Belgen harddrugs leverde.
De groep Verdovende Middelen van de politie in Maastricht stelde donderdagmorgen omstreeks 11.20 uur een onderzoek naar aanleiding van een aantal klachten die gedaan waren over het verhandelen van drugs in de omgeving van de Lage Barakken te Maastricht. Leden van de groep verdovende middelen zagen vanmorgen een bekende straatdealer contact maken met twee personen waarbij iets aan elkaar overgegeven werd. Meteen daarop werd het drietal door de politie aangehouden. De Maastrichtse dealer bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van nog 15 zakjes harddrugs, in het totaal bijna 40 gram heroïne, en ruim fl. 350,-. De kopers waren beiden in het bezit van elk 5 gram heroïne. De drugs en het geld is in beslag genomen. Het drietal is ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De Maastrichtse straatdealer is inmiddels in verzekering gesteld. Tegen de twee Belgische kopers, een 37 jarige man uit Aywaille en een 33 jarige vrouw uit Bressoux, is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor worden zij door de Koninklijke Marechaussee uit Nederland verwijderd. De drugsdealer wordt voorgeleid aan de Officier van Justitie.