CAO BOA van de baan

LAD-bericht van 4 januari 2001

Met op de achtergrond de dreiging van een Kort Geding, heeft de Branche Organisatie Arbodiensten geconcludeerd dat een branche-CAO nu niet haalbaar is. Nadat Commit Arbo zich had teruggetrokken, omdat ze worden overgenomen door Interpolis, en Arbo Unie al had laten blijken in feite niet zo geinteresseerd te zijn in een CAO zonder LAD, was de race gelopen...

Begin december had de LAD zich in een brief nog eens tot het bestuur van BOA gericht - "Laat ons toe tot het CAO-overleg; desnoods stappen we naar de rechter om dat af te dwingen". Om de druk op betrokkenen op te voeren, werden alle bedrijfsartsen opgeroepen hun mening aan BOA en aan hun werkgever kenbaar te maken - "Ik roep u op de LAD als partij uit te nodigen voor het CAO-overleg".

Maak de CAO beter
Met het motto "Maak de CAO beter" kreeg de achterban nog eens het klemmend verzoek van de LAD om, juist in dit cruciale stadium, achter hun belangenbehartigers te staan. Dat gebeurde ook. Maar al vrij snel kon die oproep, voor deze affaire althans, worden geparkeerd. Een groot draagvlak blijft echter essentieel. Immers: hoe groter de achterban, des te meer invloed...

Nu niet, nooit niet?
Want ook al droeg de actiedreiging bij aan de beslissing om een BOA-CAO maar even te laten voor wat 'ie is, dat betekent niet dat het er ook nooit van zal komen. Ook daarom is het van betekenis dat de grootste partner in Arbo-land - Arbo Unie - steeds heeft laten blijken geen bezwaar te hebben tegen participatie van de LAD.

CAO-overleg Arbo Unie en AMG
Van meet af aan is de LAD dan ook partij bij de CAO voor Arbo Unie, maar ook bij Arbo Management Groep. En dus worden gewoonweg de leden die er werkzaam zijn geinformeerd en geraadpleegd over de inzet voor het CAO-overleg dat daar binnenkort van start gaat. Deze twee CAO's gelden voor zo'n 4.500 werknemers. De grootste groep professionals zijn de bedrijfsartsen. Waarvoor de LAD als representatieve werknemersorganisatie graag het onderste uit de kan haalt.

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : LAD-salarisrichtlijnen per 1 januari 2001

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet