Noadis

Noadis verwerft distributierechten van de Valentina-producten van Paradigma Software

Doetinchem / Venlo, 4 januari 2000 - Noadis, distributeur van onder andere RagTime, REALbasic, Freeway, TechTool Pro, ConceptDraw en FAXstf, heeft per 1 januari een overeenkomst gesloten met Paradigma Software voor de distributie in Nederland van de Valentina-lijn van ontwikkelaarsproducten.

Met de Valentina-producten krijgen website-ontwerpers en programma-ontwikkelaars krachtige, `object-relationele' oplossingen voor zowel MacOs als Windows. De Valentina database-kernel indexeert en doorzoekt databases honderden malen sneller dan de meeste database-oplossingen die voor dagelijks gebruik beschikbaar zijn. Vergelijkende tests tussen Valentina en mySQL, Acius' 4D, FileMaker's FileMaker Pro en andere databases zijn beschikbaar op de website van Paradigma Software.

"Het productscala van de Valentina-database verschaft ontwikkelaars, multimedia-ontwerpers en webmasters een krachtige database-backend voor hun projecten waarbij projecten gemakkelijk uitgebreid kunnen worden of hergebruikt op meerdere platforms en binnen meerdere ontwikkelingssystemen. Noadis verwacht dat dit een ideale oplossing voor gegevensverwerking is voor bijna iedere toepassing", aldus Henk Hodiamont van Noadis.

De Valentina-lijn van database-producten omvat:


- Valentina voor de Mac. Een compacte, door AppleScript bestuurde database-servertoepassing voor MacOS, die scripters de mogelijkheid biedt eigen oplossingen te construeren met andere AppleScript-vriendelijke programma's.


- Valentina for REALbasic. Een verzameling extra klassen voor REALbasic van REAL Software, een ontwikkelingsomgeving voor rapid application development die ook door Noadis wordt gedistribueerd.


- Valentina SDK. Valentina SDK is beschikbaar voor Macintosh en Windows en maakt het voor C++-programmeurs mogelijk om applicaties te bouwen die de kracht van de supersnelle Valentina-databasekernel ten volle benutten.


- Valentina for Macromedia Director. Een krachtige Xtra om back-end-databases te bouwen voor gebruik onder Director-projecten op zowel Macintosh als Windows, met achterwaartse compatibiliteit met Director v.5.


- Valentina for WebSiphon. Een set libraries waarmee gebruikers van de WebSiphon CGI toolkit van Purity Software op databases gebaseerde web-toepassingen kunnen creëren. Valentina for WebSiphon wordt op de MacWorld Expo te San Francisco in januari 2000 gelanceerd.


- Valentina databases die met één Valentina ontwikkel-tool gecreëerd zijn, zijn transparant over te zetten voor het gebruik met andere tools, waardoor bijvoorbeeld databases die met Valentina for WebSiphon onwikkeld zijn, werken met de toegevoegde klassen van Valentina for REALbasic.

De Valentina-producten zijn per ingang van heden beschikbaar en kunnen via Noadis gedownload en gekocht worden.