Ingezonden persbericht

persbericht over de start van de nieuwe cursus dieren-EHBO van de Dierenbescherming. Met vriendelijke groet, Weyer Klok, ass. PR & Voorlichting

P E R S B E R I C H T

Utrecht, 3 december 2001

Nieuwe cursus Dieren-EHBO en -verzorging van de Dierenbescherming

Eerste hulp voor huisdieren

Net als bij mensen gaat er ook bij dieren weleens wat mis. Een dier kan ziek worden of een ongelukje krijgen. Het is dan goed om te weten hoe te handelen om erger te voorkomen. Daarom organiseert de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken een nieuwe cursus Dieren-EHBO en -verzorging. De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar met name geschikt voor mensen met een hond of kat.

De cursus gaat op 9 januari 2002 van start. Het programma bestaat uit 16 lessen op de woensdagavond (waaronder 4 praktijklessen) en een afsluitend examen. Aan bod komen onder meer de anatomie van huisdieren, hun verzorging, de meest voorkomende dierenziektes en het herkennen daarvan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan eerste hulp bij dierenongelukken en het aanleggen van spalken en verbanden. De cursus wordt gegeven door twee deskundige docenten.


Deelname kost 88,- Euro (inclusief lesboek, examengeld en een jaarlidmaatschap van de Dierenbescherming.) Leden van de Dierenbescherming betalen 68,- Euro. Er blijkt veel belangstelling te bestaan voor deze cursus. Voor wie interesse heeft is het dus raadzaam zich bijtijds aan te melden. Mocht de cursus vol zijn dan worden kandidaten op een wachtlijst gezet voor een vervolgcursus. Aanmelden kan bij de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken, telefoon 030-2468866.
(Noot voor de pers:)

Nadere informatie bij de Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken, tel. 030-2468866 (vragen naar Wanda Bodewitz) Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken
Postbus 10.000
3505 AA Utrecht
bezoekadres: Boerhaavelaan 85
tel. 030-246 88 66
fax 030-246 78 82
www.dierenbescherming-utrecht.nl