Gemeente Barendrecht


Gewijzigde en vastgestelde verordeningen

De volgende verordeningen zijn gewijzigd en vastgesteld in de raadsvergadering van 18 december 2000.


-verordening op de heffing en de invordering van onroerende zaakbelastingen;


-verordening op de heffing en de invordering van belasting op roerende woon- en verblijfsruimten.

De verordeningen betreffen wijziging/stijging van de tarieven met trendmatige verhoging van 2,5% t.o.v. 2000; daarnaast is bij de onroerende zaakbelastingen (en daaraan gekoppeld de belasting op roerende woon- en verblijfsruimten) sprake van tariefaanpassing naar beneden aan de gemiddelde waardestijging (woningen 47,29%/niet-woningen 24,6%) tussen de waardepeildata 1 januari 1995 en
1 januari 1999 en vervolgens van tariefstijging van 12,5% in verband met korting op de algemene uitkering uit het gemeentefonds.

Alle verordeningen zijn opnieuw vastgesteld aan de hand van de laatste ontwikkelingen op juridisch gebied. Bij alle verordeningen zijn de tarieven vermeld in afzonderlijke tarieventabellen.

De heffing volgens genoemde verordeningen zal gebeuren met ingang van
1 januari 2001. De betreffende verordeningen liggen ter inzage bij Bureau Communicatie, loket 304, op de derde etage van het gemeentehuis. De verordeningen zijn tegen betaling van legeskosten verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Raadscommissies vergaderen

Sport en Cultuur c.a.

Op dinsdag 9 januari vergadert de commissie Sport en Cultuur in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

De agenda bevat onder meer de volgende punten:


-Bespreking Cultuurnota


-Subsidieverzoek Jeugdtheater Hofplein, seizoen 2000/2001
De secretaris van deze raadscommissie is de directeur van de sector Samenlevingszaken, de heer G.J. Bravenboer, tel. 698 240.

Openbare Werken en Sociale Zaken c.a.

De commissie Openbare Werken en Sociale Zaken vergadert op maandag 8 januari in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:


-Milieumonitoringrapport 2000;

In opdracht van de gemeente is door de DCMR (in samenwerking met de gemeente) het tweede milieumontoringrapport 2000 opgesteld. Dit rapport maakt deel uit van de milieubeleidscyclus.


-Milieuprogramma 2001;

Om de voortgang van de geplande milieuactiviteiten te kunnen controleren, zijn het milieuprogramma en het milieuverslag geïntroduceerd.


-Werkplan 2001;

Jaarlijks wordt door de DCMR een werkplan opgesteld waarin wordt aangegeven welke werkzaamheden de DCMR voor de gemeente Barendrecht zal verrichten.


-3e kwartaalrapportage, openbare gedeelte.

De secretaris van deze raadscommissie is de chef van de afdeling Openbare Werken Beheer, de heer J. van der Linden, tel. 698 360.

Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting c.a.

Op donderdag 11 januari komt de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

De agenda is als volgt:


-vaststelling eindverslag overleg- en inspraakprocedure voorontwerp-bestemmingsplan Smitshoek II en voorstel tot het verder in procedure brengen van dit bestemmingsplan;


-advisering met betrekking tot vaststelling van het bestemmingsplan `thematische herziening bestemmingsplannen naar aanleiding van de opheffing van het bordeelverbod';


-advisering met betrekking tot het bouwplan tot bebouwing van het Alprokonterrein aan de Gebroken Meeldijk;


-bespreking startnotitie Centrumplan;


-advisering met betrekking tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het toekomstig bestemmingsplangebied Molenvliet/Nieuweland;


-informatie met betrekking tot ontwikkeling toekomstige wijk Havenkwartier.

De secretaris van deze raadscommissie is de directeur van de sector Grondgebied, de heer P. Timmer, tel. 698 320.

Financiën en Welzijn c.a.

De commissie Financiën en Welzijn vergadert op woensdag 11 januari in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

Agendapunten zijn:


- Plan van aanpak invoering Euro
Het plan van aanpak voor invoering van de Euro per 1/1 2002 in de Gemeente Barendrecht wordt gepresenteerd in de Commissie.


- Doelmatigheidsonderzoek Peuterspeelzalen Barendrecht
In de commissie wordt melding gemaakt van de resultaten van het doelmatigheidsonderzoek, dat in het jaar 2000 is uitgevoerd naar peuterspeelzalen in de Gemeente Barendrecht;


- Vupo

Aan de commissie wordt gevraagd advies uit te brengen met betrekking tot de afrekening Vergoedingen Uitgaven Primair Onderwijs (VUPO);


- Huurconstructie Jongerensociëteit De Beuk
De commissie Financiën en Welzijn brengt advies uit over het huurcontract met de vereniging de Beuk en het subsidievoorstel.

De secretaris van deze raadscommissie is de chef van de afdeling Beheer en Administratie, de heer J.M. Duine, toestel 698 416.

Ter inzage

De stukken voor deze vergaderingen liggen ter inzage bij Bureau Communicatie, loket 304. U kunt een set opvragen bij de secretaris van de commissie.

Spreekrecht

U kunt tijdens een commissievergadering inspreken naar aanleiding van een agendapunt. De maximale spreektijd is vijf minuten. Een verzoek tot spreken dient uiterlijk vóór 16.00 uur van de dag waarop de vergadering plaatsvindt te worden ingediend bij de secretaris van de commissie, zulks onder vermelding van het punt of de punten van de agenda van de openbare vergadering waarover men wil spreken.

Bouwen en Milieu

Meldingen bouwvoornemen en -aanvragen

Bij de afdeling Bouwen en Milieu zijn de volgende meldingen/aanvragen in behandeling:


-Dorpsstraat 147(BA 2000-411), voor het vergroten van een winkelruimte (18-12-'00);


-Esdoornwede 7 (BA 2000-410), voor het plaatsen van een rookgasafvoerkanaal (18-12-'00);


-Havenkwartier (BA 2000-412), voor het oprichten van 216 woningen en een

winkelcentrum (20-12-'00);


-Hoefslag/Jaagpad (BA 2000-420), voor het tijdelijk plaatsen van een schoolgebouw (22-12-'00);


-Mozartstraat 22 (BA 2000-417), voor het bouwen van een dakopbouw (21-12-'00);


-Mozartstraat 24 (BA 2000-416), voor het bouwen van een dakopbouw (21-12-'00);


-Recreatiegebied Oude Maas, Vredepolder (BA 2000-419), voor het vernieuwen van het openbaar toiletgebouw (22-12-'00);


-Rietvelddreef 1 (BA 2000-418), voor het plaatsen van een dakkapel (21-12-'00);


-Stellingmolen 10 (BA 2000-414), voor het oprichten van een noodschool (19-12-'00);


-Tjalk 69 (BA 2000-415), voor het plaatsen van een rookgasafvoerkanaal (20-12-'00);


-Van der Meulenstraat 1 (BA 2000-413), voor het plaatsen van een dakkapel (19-12-'00).

De bouwaanvragen/meldingen zijn ontvangen op de datum die erbij vermeld staat en in behandeling bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er een verzoek om vrijstelling is ontvangen voor:


-de tijdelijke plaatsing van noodlokalen ten behoeve van de school "het Kompas" aan de Hoefslag, hoek Jaagpad ten westen van Jaagpad 69 voor de maximale duur van 5 jaar.

Gezien het tijdelijke karakter van dit plan hebben burgemeester en wethouders besloten om een vrijstellingsprocedure te volgen. Na afloop van de termijn waarvoor vrijstelling wordt verleend, zal het perceel weer overeenkomstig de oorspronkelijke bestemming gebruikt moeten worden, hetgeen zonodig met juridische middelen kan worden afgedwongen.

Ter inzage

Het verzoek om vrijstelling ligt met ingang van vrijdag 5 januari 2001 tot en met 18 januari 2001 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bouw- en Woningtoezicht. Het loket van de betreffende afdeling is geopend van 9.00 uur tot 12.30 of na telefonische afspraak.

Bedenkingen

Een ieder die bedenkingen heeft tegen het verlenen van vrijstelling, kan deze tot en met donderdag 18 januari 2001 schriftelijk naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Inspraak op vrijstellingsverzoek

Burgemeester en wethouders geven een ieder de mogelijkheid om in te spreken op het vrijstellingsverzoek:


-Door de sportvereniging Smitshoek is een verzoek om vrijstelling ingediend voor het oprichten van diverse hekwerken, dug-outs en lichtmasten op het sportterrein Smitshoek (Voordijk 498A).
-Voor het oprichten van een reclamemast van Ikea met een hoogte van 27,5 meter ten westen van de rijksweg A29 en ten noorden van de Middeldijk nabij het gebouw van Ikea in aanbouw aan de Hamburg.

Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1986".

Het college is voornemens om een vrijstellingsprocedure in gang te zetten voor de oprichting van diverse hekwerken, dug-outs en lichtmasten. Voordat deze procedure wordt gestart, wordt een ieder op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) in de gelegenheid gesteld om tijdens een inspraakronde van vier weken zijn of haar reactie schriftelijk naar voren te brengen. De stukken liggen van vrijdag 5 januari 2001 tot en met donderdag 1 februari 2001 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bouw- en Woningtoezicht. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Verder procedure

Inspraakreacties kunnen binnen de bovengenoemde termijn schriftelijk bij ons college worden ingebracht. Na afloop van de inzagetermijn worden alle inspraakreacties gebundeld en van commentaar voorzien. De inspraakreacties zullen door het college meegewogen worden bij hun besluit tot het in gang zetten van de vrijstellingsprocedure. Wanneer die procedure wordt gestart, zal het verzoek om vrijstelling met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing op grond van artikel 19a, lid 4 WRO gedurende vier weken ter inzage worden gelegd. Binnen die periode kan een ieder zijn schriftelijke bedenkingen naar voren brengen. Wanneer bedenkingen worden ingediend, zal een hoorzitting voor de wethouder ruimtelijke ordening worden gehouden. Vervolgens zal het college een besluit op de bedenkingen nemen en besluiten of de procedure wordt voortgezet met het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de Zuid-Holland. Wanneer deze wordt afgegeven, kan de uiteindelijke vrijstelling worden verleend.

Verleend

Verleende bouwvergunning/vrijstelling/positieve reactie op melding bouwvoornemen:


-Van Ravesteyndreef 72 (BA 2000-390), voor het plaatsen van een dakkapel (18-12-'00);


-Van Ravesteyndreef 74 (BA 2000-389), voor het plaatsen van een dakkapel (18-12-'00).

Als u vindt dat een beschikking is afgegeven in strijd met het geldende bestemmingsplan of de gemeentelijke bouwverordening of wel dat hiervan ten onrechte vrijstelling is verleend, dan kunt u gedurende zes weken, na de dag van verzending of uitreiking van de beschikking, gemotiveerde bezwaren (schriftelijk) indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Hebt u bezwaar ingediend, dan kunt u bij de President van de Rechtbank Rotterdam (Sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM) verzoeken om de werking van de beschikking te schorsen.

Ter inzage

De bouwvergunningen met bijbehorende tekeningen liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

Wet Milieubeheer/beschikkingen

Burgemeester en Wethouders van Barendrecht hebben op 29 juni 2000 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een aanvraag van Eekels Pompen BV om een revisievergunning voor een inrichting voor de verkoop, verhuur en reparatie (onderhoud) van elektrische- en motorgedreven pompen en pompinstallaties aan de Koopliedenweg 25 te Barendrecht.

De verandering omvat onder meer een verminderde opslag en gebruik van gassen, het bewaren van motor- en gasolie in een bovengrondse tank(s) en het wijzigen van de indeling van en de opslag op het buitenterrein.

Burgemeester en Wethouders van Barendrecht hebben op grond van de artikelen 8.2, 8.8 en 8.10 van de Wet milieubeheer besloten de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Inzage

U kunt de beschikking, de aanvraag en de overige van belang zijnde stukken van 4 januari 2001 tot en met 14 februari 2001 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


-het gemeentehuis van Barendrecht, Binnenhof 1 te Barendrecht;

-het gemeentehuis van Ridderkerk elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur, Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, afdeling Milieu, Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 68, Ridderkerk, alsmede elke maandag van 18.00 uur tot 20.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 70 te Ridderkerk, na telefonische afspraak (0180 - 451 417);


-het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het gemeentehuis van Barendrecht (telefoonnummer 0180 - 698 332) en in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 402).

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:


-degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;


-de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;


-belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Indien voor het veranderen van de inrichting tevens een bouwvergunning is vereist, wordt de beschikking niet eerder van kracht dan nadat de gemeente de bouwvergunning heeft verleend.

Inlichtingen

Voor informatie over de aanvraag en de beschikking kunt u zich wenden tot de heer N.A. de Waal van de DCMR, telefoonnummer 010 - 2468 501.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 402).

De gebruikelijke openingstijden zijn van toepassing.

Theaternieuws

In de komende weken staan de volgende voorstellingen geprogrammeerd:

Datum: Artiest(en) Voorstelling: Prijs: Pashouders:

Do. 18-1 André Manuel De Kluts 25,00 22,50

Vr. 19-1 Hester Macrander Hup 25,00 22,50

Za. 20-1 Joop Braakhekke Kookgek Reist 40,00

Do. 25-1 Fred Delfgaauw Don Q 25,00 22,50

Vr. 26-1 Olga Zuiderhoek, Els Never land 32,50 30,00

Ingeborg Smits, Peer

Mascini e.a.

Za. 27-1 Mostar Sevdah Concert 25,00 22,50

Reunion

Wo. 31-1 Brigitte Kaandorp Badwater (werktitel) UITVERKOCHT

Losse verkoop

Voorstellingen beginnen om 20.15 uur, tenzij anders is aangegeven. Voor alle voorstellingen zijn er kaartjes in de losse verkoop verkrijgbaar, uiteraard zolang de voorraad strekt. Openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag 13.30 - 16.30 uur, vrijdagavond 19.00 - 20.30 uur en vanaf een uur vóór de voorstelling, tel. 61 59 58

Filmtheater Het Kruispunt

Filmagenda

Datum: Film: Leeftijd: Aanvang:

5/6/7 jan. Dinosaur 13.30 uur

Kaarten kosten f10,00 voor kinderen en f12,50 voor volwassenen en zijn verkrijgbaar bij de kassa in het Kruispunt gedurende de gewone openingstijden en een uur voor aanvang van de filmvoorstelling.

OPENBARE WERKEN

Binnendienst

Verbetering kruispunten Dierensteinweg

In het kader van de gebiedsgerichte aanpak zijn in 1999 met de ondernemers van de bedrijventerreinen Dierenstein en de Veiling afspraken gemaakt over het verbeteren van de bereikbaarheid en veiligheid. Hiertoe zal de gemeente in samenwerking met de Stadsregio Rotterdam twee verkeerslichtinstallaties plaatsen op de kruisingen van de Dierensteinweg met de Donk en de Veilingweg. De ondernemers zullen acties starten met als uitgangspunt het terugdringen van het autogebruik door de eigen medewerkers.

Start voorbereidende werkzaamheden

Vanaf maandag 8 januari 2001 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanpassing van de kruisingen van de Dierensteinweg met de Donk en de Veilingweg. In deze week worden eveneens de benodigde omleggingen van de kabels en leidingen gerealiseerd.

Vanaf 15 januari wordt gestart met de aanpassing van de bovengenoemde kruisingen en het verplaatsen van de fietsoversteekplaats aan de Veilingweg. De kruising Donk-Dierensteinweg wordt verbreed door de aanleg van linksafstroken. De werkzaamheden duren tot eind maart.

Medio februari zal met de aanleg van de verkeerslichtinstallaties worden gestart. Naar verwachting worden deze installaties eind maart in werking gesteld.

Bereikbaarheid

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de bovengenoemde wegen. De werkzaamheden zijn gepland tot eind maart 2001. Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden is een snelheidsbeperking van toepassing. Het verkeer zal door middel van afzettingen over het beschikbare wegvak worden geleid. Als gevolg hiervan dient het verkeer rekening te houden met vertraging.

Informatie over de werkzaamheden worden verstrekt door de heer B. Vlot, 0180 398388 en de heer J.L. Dijker, 0180 398364 van de afdeling Openbare werken.

OPENBARE WERKEN

Buitendienst

Rooster oud papier/oud ijzer

Oud papier (za):
27/1,24/2,31/3,28/4,26/5,30/6,28/7,25/8,29/9,27/10,24/11,22/12

Oud ijzer (wo):
31/1,28/2,28/3,25/4,30/5,27/6,25/7,29/8,26/9,31/10,28/11,19/12

Openingstijden afvalaanbiedstation


-ma. t/m vr.: 07.30-16.00 uur; za.: 08.30-12.30 uur.
Openingstijden kringloopwinkel


-di. t/m za.: 10.00-17.00 uur, tel: 0180-629 782
Chemokar

In de periode van 8 januari tot en met 16 januari a.s. kunt u de chemokar weer tegemoet zien. Het ophaalrooster volgt hieronder.

Wijk 1: maandag 8 januari

Oude kern - Centrum-West

Daaronder vallen: de Zeeheldenwijk, Talmaweg, Paddewei, Dorpzicht, Bijdorp, 1e Barendrechtseweg, Elisabeth Catsvliet en de ouderenwoningen aan de 2e Barendrechtseweg.

Wijk 2: dinsdag 9 januari

Molenvliet - Nieuweland

Wijk 3: woensdag 10 januari

Buitenoord I - Centrum-Oost

In Buitenoord: Botter, Kempenaar, Tjalk en Kofschip

Centrum-Oost: Van Hogendorpsingel, Dr. Kuyperstraat, Mr. Thorbeckestraat, Mr. Lohmanstraat, Dr. Schaepmanstraat, 2e Barendrechtseweg, ir. Albardastraat, Binnenlandse Baan, 't Vlak, Keerweer, Weerom, 't Rak, De Kolk, De Zeeg, De Kreek, Binnenlaantje, Dorpsstraat-Oost en Gebroken Meeldijk.

Wijk 4: donderdag 11 januari

Buitenoord II en III

De rest van de wijk Buitenoord (dus exclusief de Botter, Tjalk, Kempenaar en Kofschip).

Wijk 5: vrijdag 12 januari

Binnenland en Oranjewijk

De wijk Binnenland wordt gevormd door de Rietgors en zijstraten en de Kwikstaart en zijstraten.

Bij de Oranjewijk behoren ook de aangrenzende gedeelten van de Binnenlandse Baan, Gebroken Meeldijk, Stationsweg, Willem Alexanderplantsoen en de Gaffelaar.

Wijk 6: maandag 15 januari

Noord I t/m IV

Deze wijken omvatten het hele gebied ten noorden van de Binnenlandse Baan, dat begrensd wordt door de 1e Barendrechtseweg, Scheldestraat, Maasstraat, Boomgaard met alle zijstraten, Alsemhof, Lavendelhof, Devel, Stationsweg.

Wijk 7: dinsdag 16 januari

Buitengebieden* - Smitshoek - Carnisselande

Naast de wijk Smitshoek horen de volgende wegen en straten hierbij: 1e Barendrechtse weg (gedeelte ten noorden van de begraafplaats), 3e Barendrechtseweg, Voordijk, Middeldijk, Achterzeedijk, Ziedewijdsekade, Noldijk, Koedood, Korte Koedoodsedijk, Reijerwaardseweg, Dordtsestraatweg, Carnisseweg, Heulweg, Ziedewijdsedijk, Gebroken Meeldijk (ten oosten van de spoorlijn).


*Met ingang van 2001 wordt chemisch afval in het Buitengebied alleen na telefonische melding opgehaald. Deze melding dient minimaal 4 dagen voor de ophaaldag te worden gedaan onder tel. 613019.

Invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het instellen van een gereserveerde invalidenparkeerplaats:


-nabij de woning de Zeeg 43

Bezwaren

Tegen deze maatregel kan iedere belanghebbende tijdens de inzagetermijn tot en met donderdag 15 februari 2001, bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, posbus 501, 2990 EA Barendrecht. Na of bij het indienen van bezwaar kan aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam (sector Bestuursrecht), postbus 920, 3000 AX Rotterdam, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De stukken liggen ter inzage bij de sector Samenlevingszaken, Evertsenstraat 14, tel. 698 298.

Vrijwilligers Vacaturebank Barendrecht

Barendrechtse instellingen en organisaties zijn op zoek naar onder andere:


- Eén of meerdere bijrijders die met de chauffeur van de kringloopwinkel willen meerijden

bij het halen en bezorgen van meubels.


- In de maand april zullen een aantal organisaties weer collecteren. Vele handen maken licht werk, dus gezocht: veel collectanten die in de maand april 3 tot 4 avondjes vrije tijd beschikbaar hebben.

De medewerkers van de vvb wensen u een goed en actief 2001

De Vrijwilligers Vacaturebank is geopend op maandag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur en op dinsdag en vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur. Kom gerust langs aan de Dorpsstraat 150 (gebouw naast Historische Vereniging, achter de N.H. Dorpskerk) of bel voor een afspraak op een tijdstip dat u schikt: 626437.

Feestdagenopening winkels en koopzondagen Reijerwaard voor 2001

Het college heeft besloten de volgende data in 2001 aan te wijzen als dagen waarop winkels extra geopend mogen zijn:


-2e paasdag, 16 april 2001; hemelvaartsdag, 24 mei 2001; 2e pinksterdag, 4 juni 2001; 2e kerstdag, 26 december 2001.

In het gebied Reijerwaard zijn de volgende zondagen in 2001 aangewezen als koopzondagen:


-7 januari; 4 februari; 4 maart; 1 april; 6 mei; 7 oktober; 4 november; 2 december.

Nachtbus Rotterdam-Barendrecht

In het najaar van 1999 is een enquete gehouden voor het invoeren van een nachtbus in Barendrecht. Op basis van de enquete heeft het openbaar vervoerbedrijf RET besloten om met ingang van zondag 7 januari 2001 een nachtbus tussen Rotterdam Zuidplein en Barendrecht te laten rijden. De bus krijgt lijnnummer N8.

De nachtbus zal als proef tot juni worden ingezet; voortzetting van de proef na 1 juni wordt o.a. afhankelijk gesteld van de belangstelling voor de lijn.

De nachtbus zal gaan rijden in de nacht van zaterdag op zondag met als vertrekpunt Zuidplein. De bus zal dan via Carnisselande, Nieuweland, Buitenoord en het centrum weer naar het Zuidplein rijden. Hierbij zal zo veel als mogelijk van de huidige busroutes gebruik gemaakt worden. Vanaf het Zuidplein sluit de busroute aan op het nachtnet in Rotterdam.

De volledige route is:

Zuidplein-Gooilandsingel-Zuiderparkweg-Slinge-Langenhorst-Vrijenburgwe g-Voordijk-Smitshoeksebaan-Portlandsebaan-Carnisserbaan-Dantzig-Bachba an-Harplaan-Rossinisingel-Strausslaan-Walmolen-Torenmolen-Pompevliet-J .G.Oemvliet-2e Barendrechtseweg-Buitenlandsebaan-Binnenlandsebaan-1e Barendrechtseweg-Pascalweg-Spinozaweg-Slinge-Zuiderparkweg-Zuidplein. De route is op bijgaande overzichtskaart aangegeven.

Op alle halteplaatsen op de route kan zowel worden in- als uitgestapt.

De vertrektijden vanaf het Zuidplein zijn 00.54 uur, 01.54 uur, 2.54 uur, 3.54 uur, 4.54 uur. Het vertrek bij de eerste halte in Barendrecht aan de Voordijk zal dan circa 10 minuten later zijn. De totale reistijd voor de rit bedraagt circa 45 minuten.

De kosten voor de nachtbus bedragen f 5,00 per rit.

Informatie over de nachtbus worden verstrekt door de RET, tel. 0900 - 9292, de afdeling communicatie van de gemeente Barendrecht, tel. 698 451 en door de heer J.L. Dijker, tel. 698 364 van de afdeling Openbare werken.

Voorlichtingsbijeenkomst Noodlokalen basisonderwijs

De gemeente organiseert op dinsdag 9 januari om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over de voorgenomen plaatsing van een aantal noodlokalen voor basisonderwijs. De noodlokalen zijn gepland op de groenvoorziening naast het basketbalveld (hoek Jaagpad/Hoefslag).

U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in de kantine van het gemeentehuis (Binnenhof 1).

4 januari 2001