4 januari 2001
GEEN OVEREENSTEMMING AFSTOTING NON-CORE E-COMMERCE ACTIVITEITEN NEDGRAPHICS

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) kondigt aan dat er geen overeenstemming is bereikt aangaande de afstoting van een aantal non-core e-commerce activiteiten, zoals aangekondigd bij de halfjaarcijfers op 8 september 2000.

De kosten die samenhangen met deze activiteit zijn niet meegenomen in de tot nu toe gepresenteerde resultaten over 2000. Deze kosten zullen alsnog in het resultaat van 2000 genomen moeten worden, wat het resultaat over 2000 negatief zal beïnvloeden. NedGraphics treft bovendien een voorziening om haar e-commerce activiteiten te herstructureren. Hiernaast heeft het vierde kwartaal zich gedeeltelijk beneden verwachting ontwikkeld. De sterker dan verwachte daling in de traditionele CAD/CAM markt kon niet geheel gecompenseerd worden door de positieve ontwikkelingen bij GIS en de succesvolle samenwerking met Porini. Op basis van deze ontwikkelingen handhaaft de directie haar omzetgroeiverwachting van 20% voor 2000. De winstprognose voor het hele jaar 2000 is bijgesteld naar een licht positief nettoresultaat.

Het vierde kwartaal heeft zich op het gebied van geïntegreerde ICT Oplossingen voor de textielindustrie alsmede de GIS activiteiten positief ontwikkeld. Echter, de traditionele textiel CAD/CAM markt heeft een sterkere daling dan verwacht laten zien. De verschuiving van traditionele applicaties naar totaaloplossingen op de markt voor geïntegreerde ICT oplossingen voor de textielindustrie heeft zich verder voortgezet. NedGraphics heeft geprofiteerd van de toenemende vraag naar totaaloplossingen, waar NedGraphics zich in steeds grotere mate op richt. Hoewel deze strategie haar vruchten afwerpt, heeft de langere doorlooptijd van projecten die hiermee gepaard gaat tot een vertraging in de omzet geleid. NedGraphics verwacht in 2001 verder te kunnen profiteren van deze strategische keuzes.