Digitale Gemeente Houten

Opening derde spoor Houten - Houten Castellum

zaterdag 9 december 2000 - Bron: NS Railinfrabeheer

Op 4 januari 2001 wordt het derde spoor in Houten geopend. Het derde spoor, 1900 meter lang, verbindt het bestaande station Houten met de nieuwgebouwde halte Houten Castellum. Daarmee is het derde spoor de allereerste openbaar vervoerverbinding tussen bestaande stad en VINEX locatie, in dit geval Houten Zuid.

Om 17.00 uur die middag laten wethouder Reni Lubberdink van de gemeente Houten en projectmanager André Haverkamp van Railinfrabeheer 1000 ballonnen los, waarmee het spoor symbolisch geopend wordt. Aan deze ballonnen zijn kaarten bevestigd. Hierop hebben leerlingen van De Bijenkorf, De Brug, De Rank, De Bengelbongerd, Het Schoolhuys, De Zevensprong en De Johannes Bogermanschool hun immateriële nieuwjaarswens voor de mensen om zich heen, de Houtenaren en/of de rest van de wereld gezet.

De opening wordt muzikaal ondersteund door het Houtense gospelkoor Together.

Om de opening van het derde spoor te vieren rijdt de tram (die vervolgens vanaf 8 januari 2001 op de lijn tussen Houten Centraal en Houten Castellum gaat rijden) vanaf 20.00 uur 's avonds gratis heen en weer tussen station Houten en station Houten Castellum.

Op Houten Castellum kunt u die avond een bezoek brengen aan het fameuze Danspaleis, een zogenoemde spiegeltent die begin 1900 gebouwd is door Karel Truyens. In deze, uiteraard goed verwarmde, tent vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Houten voor haar bewoners plaats.

Railinfrabeheer nodigt u, mede namens de gemeente Houten, NS Reizigers en NS Stations van harte uit om op 4 januari 's avonds, vanaf 20.00 uur, de tram "uit te proberen" op weg naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.


Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com