RTV OOST

PERSBERICHT 3 JANUARI 2001

MARKTBEZOEKERS CENTRAAL IN MARKTPLEIN OOST

De markt is sinds mensenheugenis een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Men doet er niet alleen de boodschappen, maar maakt er ook een praatje met bekenden of de marktlui. Die ouderwets gezellige sfeer is nu iedere werkdag te beleven op TV Oost, in het nieuwe programma Marktplein Oost .

De formule is simpel. Programmamaker Marcel Spijkerman bezoekt elke week een Overijsselse markt en maakt daar opnames die de week erna dagelijks uitgezonden worden. Het programma is een vervolg op Lijn Oost , waarin trein- en buspassagiers geïnterviewd werden. Spijkerman is inmiddels een specialist op het gebied van straatinterviews geworden. Binnen enkele seconden weet hij een sfeertje neer te zetten waarin passanten zich op hun gemak voelen. Op die manier vertellen mensen de leukste verhalen voor de camera.

Deze week worden de marktbezoekers in Hardenberg gevolgd, volgende week is de markt in Enschede aan de beurt. Marktplein Oost wordt elke werkdag uitgezonden om 18.54 uur, meer informatie is binnenkort te vinden op www.rtvoost.nl.

Einde persbericht