Integratie van Google en MyPalm maakt wireless webcontent bereikbaar voor handhelds

BREDA, Nederland ? 4 januari 2001 ? Palm, Inc. (Nasdaq: PALM) en Google gaan de Google-zoekmachine opnemen in het nieuwe MyPalm portal. Daardoor kunnen gebruikers van MyPalm vanaf een Palm handheld met wireless internetfunctionaliteit gebruikmaken van de Google-technologie voor snelle, relevante zoekresultaten.

MyPalm is bedoeld om handheld-gebruikers plezieriger en productiever te laten werken. Met deze portal beschikken zij over draadloze toegang tot gepersonaliseerde informatie zonder dat daarvoor de conventionele desktop-to-handheld synchronisatietechnologie vereist is.

De gebruiksvriendelijke zoektechnologie van Google stelt MyPalm-gebruikers in staat draadloos te zoeken naar content op het internet. Google verdeelt de zoekresultaten automatisch in verschillende kleinere pagina's, voor verhoogde performance en behoud van brandbreedte. Als een gebruiker op een zoekresultaat klikt, wordt de bijbehorende webpagina automatisch omgezet in een voor Palm-handhelds geschikt formaat. De bekroonde zoekmachine van Google is de grootste ter wereld en omvat meer dan 1,2 miljard webpagina's.

"De zoekmachine van Google biedt onze gebruikers de meest veelzijdige en de eenvoudigste methode voor draadloos zoeken", aldus Frances Hoge, Vice President Content and Marketing voor Content and Access van Palm. "De combinatie van Google en onze eigen technologie voor de vertaling van content maakt dat gebruikers van Palm handhelds snel kunnen navigeren en direct toegang krijgen tot de webinformatie die zij nodig hebben."

"Zowel Palm als Google beschouwt het zoeken en ophalen van informatie als een cruciaal onderdeel van de mobiele online ervaring", zegt Sergey Brin, topman en mede-oprichter van Google. "Google en MyPalm zorgen samen voor snelle toegang tot een onvoorstelbare bron van kennis in een zeer handzaam formaat."

Google
Google stelt zich ten doel de beste zoekmogelijkheden op het internet te bieden. Zij realiseert dit doel door miljoenen gebruikers dagelijks te voorzien van een krachtige, snelle en eenvoudige manier om relevante informatie te vinden. De technologische vernieuwingen van Google zijn diverse malen bekroond, onder meer door WIRED, Yahoo! Internet Life, TIME Magazine en PC Magazine en The Net. Google is verantwoordelijk voor de zoekmogelijkheden op websites van een groeiend aantal bedrijven zoals Yahoo!, AOL (Netscape), Washingtonpost.com en Red Hat. Google, gevestigd in Mountain View (Californië), is een particulier bedrijf. Tot de kapitaal-verschaffers behoren Kleiner Perkins Caufield & Byers en Sequoia Capital.