Yodlee en Palm bieden MyPalm-gebruikers geconsolideerde overzichten van persoonlijke rekeningen

Voor beheer van banksaldi, aandelenportefeuilles, reisreserveringen, nota's et cetera

BREDA, Nederland ? 4 januari 2001 ? Palm, Inc. (Nasdaq: PALM), leverancier van handheld-computers en Yodlee, aanbieder van geconsolideerde rekeningservice, gaan samen MyInfo aanbieden, een service van Yodlee die beschikbaar is voor alle gebruikers van draadloze Palm handheld-computers. MyInfo is onderdeel van MyPalm, de nieuwe portal van Palm waarmee gebruikers met één muisklik beschikken over al hun persoonlijke informatie. Bij MyInfo krijgen zij toegang tot onder meer banksaldi, aandelenportefeuilles, reisreserveringen en nota's, afkomstig van duizenden providers, die kunnen worden beheerd in één web-clipping applicatie.

"De MyPalm portal is bijzonder geschikt voor onze verzamelservice omdat hij relevante persoonlijke informatie binnen handbereik van de gebruikers brengt, die daarmee het ultieme gemak beleven", zegt Anil Arora, Chief Executive Officer van Yodlee.com. "Onze samenwerking met Palm levert de gebruikers van Palm handhelds een werkelijk persoonlijke ervaring op."

Frances Hoge, Vice President Content and Marketing van Content and Access bij Palm: "Mensen willen graag dat hun verspreide informatie op één plaats wordt gebundeld. Yodlee belichaamt het soort geavanceerde oplossing dat het gebruik van handheld-computers sterk zal bevorderen."

Draadloze functionaliteit van MyInfo
De MyInfo-service biedt gebruikers de volgende mogelijkheden:
· Door eenmalig en veilig aan te loggen hebben zij toegang tot persoonlijke informatie -? zoals banksaldi, reisreserveringen, investeringen, onderwerpregels van hun e-mail, krantenkoppen, nota's en bestellingen ? van ruim 2000 websites, zowel rechtstreeks op de MyPalm portal als op hun Palm handhelds.
· Ze hebben vanaf één plaats real-time zicht op al hun recente activiteiten.
· Ze kunnen persoonlijke informatie van hun web-account rechtstreeks invoeren in agenda- en memo-applicaties op de handheld.
· Ze kunnen zich rechtstreeks vanaf hun Palm handhelds opgeven voor nieuwe web-accounts.

De MyInfo-service maakt het leven gemakkelijker dankzij eenvoudige toegang tot alle relevante informatie ? overal en op elk gewenst moment. Bovendien is gevoelige gebruikersinformatie tijdens de overdracht optimaal beschermd met de beveiligingstechnologieën Certicom ECC en SSL. Verder wordt door de geavanceerde netwerkinfrastructuur en met fysieke beveiligingsmaatregelen de privacy van de gegevens gegarandeerd.

Yodlee
Yodlee is een aanbieder van geconsolideerde services op het internet. Het Aggregation Platform van Yodlee levert geavanceerde persoonlijke services die met meer dan 55 partners worden aangeboden, waaronder ABN AMRO, AOL, Chase, Citibank, Intuit, AltaVista, E*TRADE, Morgan Stanley Dean Witter, Palm en veel andere multinationals. De services van Yodlee veranderen de wijze waarop gebruikers hun online bestaan beheren door hen vanaf een centraal punt toegang te bieden tot persoonlijke informatie en deze te beheren en te gebruiken vanaf duizenden providers en websites. Gebruikers hebben toegang tot hun persoonlijke informatie vanaf een willekeurige pc, organizer of WAP-telefoon. Yodlee wordt ondersteund door de participatiemaatschappijen Accel Partners en Sequoia Capital en door een uitgelezen groep particuliere en zakelijke investeerders. Het bedrijf is gevestigd in Redwood Shores (Californië).