aangesloten bij: het Ambtenarencentrum, de Unie van onafhankelijke vakorganisaties en de vakcentrale Unie voor middengroepen en hoger personeel.

politiebond ANPV - NVvN

persbericht.dd. 4 januari 2001


Onderwerp: Samenwerking: Algemene Nederlandse Politie Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht

De ANPV en NVvN (belangenbehartigingvereniging voor opsporingsambtenaren in het bos- en buitengebied) maken bij deze met groot genoegen bekend dat zij een overeenkomst hebben ondertekend waarin een verregaande samenwerking tussen de twee belangenbehartigingverenigingen is geformaliseerd.

De algemene ledenvergadering van de ANPV had haar dagelijks Bestuur daartoe in mei 2000 al gemandateerd. De algemene ledenvergadering van de NVvN heeft zich op 20 december 2000 te Maarsbergen unaniem uitgesproken voor dit samenwerkingsverband met de politiebond ANPV.

De beoogde samenwerking is een breed gedragen alliantie, die beide partijen ten goede zal komen .Het NVvN bestuur acht deze samenwerking een belangrijke stap om de uitvoering van het beleidsplan 2000 van de NVvN vorm en inhoud te geven. Vooral het behoud van de kwalitatieve en kwantitatieve werkgelegenheid van de jachtopzichter, bos-, duin- en natuurwachter staan hierbij bij voorop. Deze samenwerkingsovereenkomst beoogt voorts de groene identiteit van de NVvN te waarborgen.

Het motto van de samenwerking is:

"GROEN IN HET BOS, MAAR SAMEN MET BLAUW"

(apart herkenbaar, maar samenwerken aan dezelfde klus). De NVvN en ANPV willen zich hard maken voor het laten ontstaan van een zogenaamd gezamenlijk werkgevers-/werknemersoverleg waarbinnen, op centraal niveau, collectieve arbeidsvoorwaarden kunnen worden vastgesteld.Namens het Hoofdbestuur van de ANPV en mede namens het Hoofdbestuur van de NVvN, R.A.M. (Ron) Tournier ANPV R. (Roy) Sheldon NVvN