Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 4-01-2001 3e Persbericht 4 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Schennispleger actief
Donderdagmiddag rond 12.45 uur zijn in een gangetje ter hoogte van het Adonispad en Corapad drie meisje ( 4- 4- en 5 jaar oud) benaderd door een ongeveer 35 jarige man. Hij stond daar te urineren en sprak de kinderen aan of ze al eerder zoiets gezien hadden. Hij toonde de kinderen een pornoboekje. De geschrokken meisjes zijn daarop naar huis gerend en hebben een van de ouders gewaarschuwd. Enkele buurtbewoners en de gewaarschuwde politie hebben de omgeving afgezocht naar de man maar hem niet meer gevonden. Het gaat om een blanke man van ongeveer 35 jaar oud, ongeveer 1.90 tot 1.95 meter groot. Hij had kort grijs haar en droeg zwarte kleding. De man had een zwarte bromfiets bij zich.

Eindhoven: Verkeersgeweld
Donderdagmiddag rond 13.30 uur is op de Streep in Eindhoven een 60-jarige Eindhovenaar mishandeld. De man was er getuige van dat een automobilist een andere auto geen voorrang verleende. De automobilist stapte uit en liep naar de bestuurster van de auto en begon bij haar auto op de ruiten te slaan en stennis te maken. De getuige riep naar de man dat de vrouw voorrang had waarop de man naar hem toekwam en hem de keel dicht kneep. Toen omstanders riepen dat de politie gebeld was liet de agressor zijn slachtoffer los en ging er met zijn auto met piepende banden vandoor.

Helmond: Diefstal babykleding
Donderdagmiddag rond 12.30 uur hebben twee mannen bij een bedrijf aan de Ringdijk in Helmond vijf dozen met ongeveer 150 babyjasjes gestolen. Een chauffeur die stond te lossen zag de mannen bezig de dozen in een auto te laden en waarschuwde het personeel. De daders wisten echter met hun buit te ontkomen.

Beek en Donk: Meteropnemer pleegt diefstal
Donderdagmorgen rond 11.00 uur is een 81-jarige bewoonster van een aanleunwoning aan de Otterweg door een meteropnemer bestolen. De man diende zich bij de woning aan. Nadat hij de meters had gecontroleerd ging hij ook de leidingen na, omdat ze naar zijn zeggen, vervangen moesten worden. Later ontdekte de vrouw dat uit haar portemonnee f. 700,- verdwenen was en dat sieraden uit haar nachtkastje gestolen waren. De meteropnemer was een man van ongeveer 30 jaar oud, hij was
1.70 tot 1.75 meter groot en had een donkere huidskleur. Hij droeg een blauwe spijkerjack en broek. Aan een riem had hij gereedschap hangen.

Westerhoven: Inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Kempervennendreef in Westerhoven. Een schuifpui werd met grof geweld opengebroken. De dief maakte een portemonnee met buitenlandse en Nederlandse valuta, een creditkaart en een bankpas buit.

Asten: Diefstal auto
Op een bedrijfsterrein aan het Ommelsveld in Asten is donderdag tussen de middag een zwarte Nissan Patrol met het kenteken VV-83-DL gestolen. De eigenaar had de auto met de sleutels er nog op even onbewaakt laten staan. Toen hij na een half uurtje terugkwam was de auto gestolen.

Best: Diefstal gordijnen
Bij een bedrijf aan de Sportlaan in Best zijn woensdagmiddag gordijnen gestolen. Het bedrijf had ongeveer 100 meter gordijnstof klaar staan voor transport. In een onbewaakt moment hebben dieven kans gezien de gordijnen, die een waarde hadden van bijna f. 5500,-, mee te nemen.

Deurne: Insluiper steelt auto
Donderdag overdag heeft een insluiper kans gezien bij een bedrijf aan de Industrieweg in Deurne binnen te dringen. Binnen in een kantoor maakte de dief enkele bossen met autosleutels buit. Buiten wist hij met de bijbehorende afstandbediening een donker groene Rover 416SI met het kenteken XB-FP-44 te openen en te stelen.