Toegevoegd: 29-12-00

ACTIVITEITEN IN HET LIMBURGS MUSEUM in Januari 2001

DANSUITVOERINGEN In het kader van en geïnspireerd door de tentoonstelling JONG! - Jongerenculturen in Nederland 1950-2000 vinden in de maand januari verschillende dansvoorstellingen in het Limburgs Museum plaats.

Donderdag 4 januari - 15.15 uur en 15.45 uur: FAMILIEDANSVOORSTELLING JUMP 'N JAZZ

De jeugdige leerlingen van de Venlose dansschool JUMP 'N JAZZ van Hanny Vincken maken er een hele bijzondere middag in de kerstvakantie van. Geïnspireerd door een halve eeuw popmuziek volgen zij korte workshops en laten om 15.15 uur en 15.45 uur dat JONG! Noord-Limburg echt kan dansen.

Donderdag 18 januari - 18.45 uur JONGDANS o.l.v. GRACE BELLEL DOOR DE JAREN HEEN

In een co-productie met Theaterwerkplaats De Garage presenteert het Limburgs Museum een dansvoorstelling die wordt uitgevoerd door acht jongeren van 13 tot 18 jaar afkomstig uit Venlo en omgeving. In de dertig minuten durende voorstelling staat niet alleen muziek uit 1950-2000 centraal, maar ook historische gebeurtenissen uit die decennia zoals de eerste stap op de maan. De muziek is gecomponeerd door Theo Holsheimer (Mendoza Canceparty), de choreografie is van Grace Bellel, de kostuums werden verzorgd door Brigitte Altena, terwijl Piet Nillissen van de productie tekende. Herhaling op de zondagen 21 januari en 28 januari om 15 uur en op donderdag 25 januari om 18.45 uur.

LITERATUUR MUZIKAAL OMLIJST: Zondag 7 januari - 11.15 uur

Het Literair Station Venlo presenteert de populaire auteur Joost Zwagerman (1963). Meteen vanaf zijn debuut De Houdgreep in 1986 tot aan zijn essaybundel Pornotheek Arcadië uit 2000 is Joost Zwagerman krachtig aanwezig in de Nederlandse letteren. Hij schrijft gedichten, columns, romans, verhalen en essays en is als commentator vaak te gast in het televisieprogramma Barend en Van Dorp. In zijn werk toont Zwagerman een veelzijdig en hartstochtelijk schrijverstemperament. Hij is heer en meester in de parodie en pastiche. Zijn romans spelen zich af in de moderne tijd en cultuur, waarbij hij commentaar geeft op zaken als de jongerencultuur, het nachtleven in de grote stad en de multiculturele samenleving. Het maakt hem tot de chroniqueur van de tijdgeest. Zijn schrijfstijl is eigentijds en brutaal. Opvallend in zijn werk is zijn wijze van schrijven die wel tekenend wordt genoemd voor het postmodernisme. Dat kenmerkt zich door het spelen met literaire verwijzingen en citaten uit het werk van anderen. Veel van zijn boeken zijn bestsellers, controversieel en geruchtmakend. De lezing van Joost Zwagerman wordt muzikaal opgeluisterd door het Kwartet der Muzen bestaande uit Hilde Verstegen (1e viool), Eva Traa (2e viool), Carolien Sieverink (altviool) en Tzivya Belinfante (cello). Met zijn vieren zitten ze in de tweede klas van het gymnasium aan het ValuascolLege. Ze spelen stukken van Norton, Pärt, Schubert, Bizet en een speciaal voor De Muzen geschreven compositie van Lex Traa. Entree fl. 10,00 (lezing en museum).

Terug