Siemens

Persbericht

E&L 1200.151 nl

Den Haag, vrijdag 5 januari 2001

Siemens Nederland bereikt doorbraak in Chinees/Britse markt voor containerkranen

Siemens Nederland N.V. uit Den Haag heeft van het Chinese ZPMC Ltd. uit Shanghai de opdracht gekregen voor de realisatie van de elektrotechnische installatie van twaalf containerkranen. De kranen zijn bestemd voor de uitbreiding van de container terminal in Felixstowe (UK). Hiermee heeft het bedrijf een doorbraak bereikt op de belangrijke Chinese en Britse markt voor containerkranen. Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van 12 miljoen.

De leveringsomvang van Siemens Nederland, dat als Centre of Competence wereldwijd verantwoordelijk is voor havenoverslagsystemen, omvat het complete E-package. Dit houdt niet alleen de engineering en de levering, maar ook de inbedrijfstelling van de complete elektrotechnische installaties van de twaalf kranen in. Het gaat hierbij om twee grote ship to shore containerkranen die worden gebruikt voor het laden en lossen van de containerschepen en tien zogenaamde rubber tyred gantry cranes die containers van en naar de tijdelijke opslag op de terminal vervoeren. Begin 2002 moeten de kraaninstallaties worden opgeleverd.

De Zhenhua Port Machinery Company (ZPMC) is marktleider op het terrein van containeroverslagsystemen en is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de uitbreiding van de internationale Britse containerterminal in Felixstowe.
Siemens Nederland leverde in eerdere instantie al havenoverslagsystemen in vele havens in West-Europa, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten.

Nadere inlichtingen voor de redactie;
Afd. Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.nl Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001