Gemeente Weert

5 januari 2001
WEERT EEN STAD OM VAN TE HOUDEN NIEUWE VIDEOFILM OVER WEERT EN HAAR GEMEENTEBESTUUR

Het Weerter gemeentebestuur heeft een nieuwe videofilm laten maken over de stad en haar bestuur. Deze film wordt vooral gebruikt tijdens bijeenkomsten voor nieuwe inwoners en bij groepsbezoeken aan het stadhuis, door bijvoorbeeld schoolklassen. De vorige film was van 1992 en inmiddels zeer verouderd. De nieuwe film moet weer een aantal jaren mee. Bij deze productie is het echter mogelijk onderdelen tussentijds te vervangen, zodat hij minder snel achterhaald is.

Weert een stad om van te houden geeft de doelgroepen een goede sfeerimpressie van Weert, haar inwoners, de bedrijvigheid en de mogelijkheden tot ontspanning in de stad, de kerkdorpen en het buitengebied. Ook de inspanningen van het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie om ervoor te zorgen dat Weert een aantrekkelijke woon- en werkstad blijft zijn visueel gemaakt.

De film is vervaardigd door het Kunstcollege in Weert, in samenspraak met medewerkers van de afdeling Voorlichting van de gemeente. Onder leiding van de videodocent van het Kunstcollege, Ton Nijsen, heeft een aantal amateurs enkele maanden aan deze productie gewerkt. Het is dus ook een echt Weerter product geworden.

De videofilm wordt binnenkort voor het eerst aan een van de doelgroepen vertoond tijdens een bijeenkomst voor nieuwe inwoners. De gemeenteraad krijgt de nieuwe productie te zien tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 januari a.s.

Uitzending
Om ook de inwoners van de gemeente Weert de mogelijkheid te geven kennis te nemen van deze nieuwe videofilm, zendt de Streekomroep deze op zondag 28 januari a.s. uit. In het tv-programma De Achterste Singel wordt de film tussen 13.00 en 14.00 uur vertoond.

Laatst gewijzigd op: 5 januari 2001