Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 januari 2001

Onder invloed Sassenheim Een 60-jarige vrouw uit Warmond is donderdagmiddag 4 januari door de politie aangehouden voor het autorijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw met lage snelheid over de Jagtluskade rijden. Zonder voorrang te verlenen reed de auto de Hoofdstraat in waarbij de vrouw bijna een aanrijding veroorzaakte. De vrouw is aangehouden. Er werd een alcoholgehalte van maarliefst 760 ug/l; 1,70 promille, geconstateerd. De vrouw zal voor moeten komen. Haar rijbewijs is ingenomen.

Onder invloed Valkenburg Rond middernacht troffen agenten in de berm van de Ir. Tjalmaweg een rode personenauto met daarin een slapende man. De man; een 27-jarige man uit Noordwijkerhout, verklaarde niet gereden te hebben en zei te wachten op een kennis. Na te hebben geblazen, kreeg de man geen boete maar wel een rijverbod voor 12 uur en werd er op zijn verzoek een taxi besteld. Tien minuten later werd de auto toch rijdend gezien op de Provinciale weg N206 met de betreffende man achter het stuur. De man is hierop aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een ademtest, verder bleek voor de man al een ontzegging van de rijbevoegdheid te gelden vanwege het rijden onder invloed. Tegen de Noordwijkerhouter wordt proces-verbaal opgemaakt. Om geen risico te nemen hebben agenten de man thuis afgezet en de auto bij het politiebureau geparkeerd.

Controle blauwe zone Voorschoten De politie in Voorschoten heeft op 4 januari tussen 12.00 uur en 12.30 uur de gehele Schoolstraat gecontroleerd op parkeergedrag in de blauwe zone. In totaal werden 32 processen-verbaal uitgeschreven. 29 verbalen werden uitgedeeld voor het niet voeren van de parkeerschijf; 2 verbalen voor het hinderlijk parkeren buiten de vakken en 1 pv voor het hinderlijk stilstaan nabij de afzinkbare paal. De politie zal de komende tijd vaker dergelijke controles uitvoeren.

Inbraken Leiden Aan de Topaaslaan is in de middag van 4 januari ingebroken in een flatwoning. Vermoedelijk is men via de achterzijde van de woning op het balkon geklommen en met een breekvoorwerp werd een raam opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. De dader werd gestoord toen de bewoner thuiskwam. Hij zag een man van het balkon afspringen. Het is nog niet bekend wat er eventueel weggenomen is. Ook in een woning aan de Van Slingelandtlaan is ingebroken. Een deurruit werd ingeslagen en de woning werd doorzocht. Hier werd buitenlands geld, gereedschap en fotoapparatuur weggenomen. In de Doctor Lelylaan werd ingerboken in twee woningen door het openwrikken van een bovenlichtje. Ook hier is nog niet bekend wat eventueel werd weggenomen. De beide woningen werden grondig doorzocht door de dader(s).

Inbraak Voorschoten In een vrijstaande woning aan het Frans Halsplantsoen werd ingebroken in de avond van 4 januari. Er werd een cilinderslot geforceerd. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.

Mishandeling Leiden Een 17-jarige jongen uit Zoeterwoude is vannacht, omstreeks 02.25 uur in de Donkersteeg in Leiden door een zestal mannen, vermoedelijk studenten. Onbekend is wat de aanleiding was voor deze mishandeling. De jongen werd in de Donkersteeg achterover getrokken, kwam ten val, waarna de mannen op hem inschopten. Hierna liep het zestal weg in onbekende richting. Samen met de aangever heeft de politie het centrum afgezocht naar deze zes mannen, echter zonder resultaat. Hierna werd het slachtoffer naar het LUMC gebracht voor nader medisch onderzoek. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn Een 46-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 4 januari omstreeks 22.55 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Willem de Zwijgerlaan waar surveillerende agenten hem al slingerend zagen rijden. Na het negeren van drie stoptekens kon de automobilist uiteindelijk worden staande gehouden op de President Kennedylaan. De ademtest bij de automobilist gaf een uitslag aan van 630 ug/l terwij 220 de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersongeval Gouda Een 66-jarige fietsster uit Gouda heeft op donderdag 4 januari omstreeks 11.50 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 56-jarige automobilist uit Waddinxveen. De fietsster reed op het fietspad over de Ridder van Catsweg komende uit de richting van Lekkenburg. Zij verleende op de kruising met de Burgemeester Van Reenensingel geen voorrang aan de van links komende automobilist. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De fietsster is met een botbreuk aan een scheenbeen overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Verkeersongeval Gouda Een 57-jarige fietser uit Gouda heeft op donderdag 4 januari omstreeks 19.50 uur een kleine hoofdwond opgelopen toen hij was aangereden door een 61-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De fietser reed over de Groenhovenweg in de richting van de Burgemeester Meijssingel en reed bij rood licht de kruising over. De automobilist reed over de Burgemeester Van Reenensingel komende uit de richting van de Groenheuvel en reed bij groen licht de kruising over.

Getuigen overval gezocht Gouda Het politie-onderzoek naar de overval op de groentezaak aan de Hoge Gouwe op zaterdag 30 december heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De politie is daarom op zoek naar getuigen, die de twee overvallers rond 17.00 uur die dag hebben zien wegrennen richting de Keizerstraat. Hun leeftijd wordt geschat op 16 jaar en ze zijn beiden rond de 1 meter 70 lang. Ook mensen die iets bijzonders hebben gezien bij de winkel of in de omgeving - rond het genoemde tijdstip - worden verzocht contact op te nemen met de politie. De twee daders gingen op 30 december rond 17.00 uur de groentezaak binnen en hadden beiden vermoedelijk een vuurwapen bij zich. Daarmee bedreigden ze de eigenaar, die hen echter kon verjagen zonder dat ze iets meenamen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gouda, telefoon 0900-8844.

Insluiping Bergambacht Een 75-jarige vrouw uit Bergambacht heeft woensdag 3 januari rond 16.30 uur ongenood bezoek gekregen in haar woning aan de Tussenlanen. Een ongeveer 20-jarige man stond plotseling in haar woning en hing een onduidelijk verhaal op om haar vermoedelijk af te leiden. De bewoonster zag tevens dat er een vrouw, haar leeftijd wordt geschat tussen de 45 en 50 jaar, uit haar keuken kwam. Het tweetal verdween vervolgens zonder iets mee te nemen. De bewoonster zag dat de beide insluipers naar een auto liepen, die in de Weidestraat geparkeerd stond.