Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 09.45 uur
Verdachten diefstal gouden sieraden aangehouden

UTRECHT Gistermiddag 4 januari zijn 3 mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar uit Utrecht aangehouden toen zij gouden sieraden trachten te verkopen bij een juwelierszaak op de Amsterdamsestraatweg.

Op woensdag 3 januari werden de gouden ketting en armband beroofd van een 15-jarige Utrechter die op de Vliestraat onder bedreiging van een mes zijn sieraden moest afstaan. Op het moment dat de 3 verdachten sieraden wilden verhandelen stond in de winkel de moeder van het slachtoffer, die de sieraden van haar zoon herkende.

Hierop werd de politie gebeld en werden de 3 verdachten aangehouden en ingesloten in bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Aanhouding berover

UTRECHT Gisteren en vannacht werden drie personen slachtoffer van beroving. Gistermiddag werd een 15-jarige jongen uit Maarssen beroofd van zijn telefoon in het Radboudkwartier. De jongen kwam overstuur aangifte doen aan het bureau. De politie agenten gingen rondlopen in Hoog Catharijne in de hoop de verdachte op grond van het signalement aan te kunnen treffen. Binnen enkele minuten werd de 23-jarige verdachte Utrechter aangehouden. Hij bleek nog in het bezit van de zojuist gestolen mobiele telefoon.

Gisteravond moest rond 21.30 uur een 21-jarige man uit Amersfoort op de Hanengeschrei onder bedreiging van een injectiespuit zijn mobiele telefoon afgeven. Het slachtoffer werd aangesproken door de onbekende berover die om een vuurtje vroeg. Toen hij zijn aansteker tegelijk met zijn mobiele telefoon uit zijn zak haalde, werd hij bedreigd en moest zijn telefoon afgeven.

Vannacht werd rond 04.00 uur op de Westerkade een 20-jarige man uit Nieuwegein beroofd en mishandeld. Hij liep op straat toen een auto naast hem stopte en drie mannen hem op de grond gooiden en bedreigden. Hij werd geslagen en zijn mobiele telefoon werd van hem afgenomen. Vervolgens stapten de mannen weer in de auto en gingen er vandoor. Het slachtoffer liep licht letsel op aan zijn hoofd.

Ongeval met letsel

UTRECHT Gisterochtend liep een 29-jarige vrouw heupletsel op toen zij op de kruising Hogenoord David van Mollemstraat werd aangereden door een personenauto. De 40-jarige bestuurder uit Laren kon niet meer op tijd remmen toen de vrouw de weg overstak en reed de vrouw aan. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agressie in het verkeer

UTRECHT Gistermiddag werd een 31-jarige Utrechter op de Seinedreef mishandeld door een andere weggebruiker. De Utrechter stond met zijn auto bij de kruising van de Gloriantdreef en verleende voorrang aan het verkeer op de Gloriantdreef. Een weggebruiker in een personenauto achter hem was het hier niet mee eens en claxoneerde heftig.

De Utrechter stapte uit en gaf aan dat hij voorrang wilde verlenen. Daarop stapte de agressieve man uit zijn auto en begon het slachtoffer te slaan en te schoppen. Vervolgens stapte hij in en reed hard langs de auto en ging er zonder voorrang te verlenen over de Gloriantdreef vandoor.

Het slachtoffer hield aan de mishandeling een botbreuk aan zijn hand over.

DE MEERN - Een 30-jarige man uit De Meern werd gisteravond op de Heldammersingel eveneens bedreigd tijdens een verkeerssituatie. Surveillerende agenten zagen hoe een 34-jarige autobestuurder uit De Meern het portier van de 30-jarige man opentrok en mondelinge bedreigingen uitte naar de man. De agressor had echter niet in de gaten dat achter hem de agenten stonden.

Toen de boze man de 30-jarige man aankondigde de ander te willen slaan, tikte een van de agenten de man op de schouder met de mededeling dat hij zich schuldig maakte aan bedreiging. De boze man werd meteen een stuk kalmer.

Na een afzonderlijk gesprek met de mannen bleek dat de 30-jarige man agressief met zijn licht had geknipperd, waardoor de 34-jarige man weer boos werd. Besloten werd de zaak uit te spreken en schudden beiden elkaar de hand en gingen in goede verstandhouding met vervolg.