Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmorgen
10:26 vrijdag 5 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bromfietser gewond

SMILDE. Een 16 jr. bromfietser uit Smilde raakte donderdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Veenhoopsweg met de Linthorst Homanweg in Smilde. De jongen reed over het fietspad. Een 48 jr. automobiliste uit Smilde zag de bromfiets niet naderen en verleende geen voorrang Een aanrijding was het gevolg. De jongen werd met ogenschijnlijk licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Snorfietster verleent geen voorrang

EMMEN. Op de kruising van de Meerstraat met de Walstraat in Emmen botsten donderdagavond een snorfiets en een personenauto op elkaar. De 44 jr. uit Emmen afkomstige bestuurster van de snorfiets raakte daarbij gewond. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 30 jr. man uit Emmen.


*
In aanraking met aanhangwagen

HOOGEVEEN. Op de Bentinckslaan in Hoogeveen kwam donderdagmorgen tegen 07.30 uur een 47 jr. vrouw uit die plaats met haar fiets ten val. Ze raakte daarbij zodanig gewond dat ze moest worden behandeld in het ziekenhuis. Daar constateerde men een bekkenfractuur. De vrouw reed richting centrum. Ergens tussen de Wilhelminastraat en de Jacob Elemastraat werd zij ingehaald door een auto met aanhanger. Ze komt met haar arm in aanraking met de aanhanger en valt. De bestuurder van de auto met aanhanger heeft waarschijnlijk niets gemerkt en reed door. De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval en natuurlijk met de bestuurder van de auto met aanhanger.


*
Vier jongens aangehouden

GIETEN. Door de melding van een oplettende getuige kon de politie donderdagavond op de Heetkamp in Gieten vier jongens van 17 tot 19 jr. uit Annen, Eext en Spijkerboor aanhouden. De vier hadden in deze straat twee wielen van een mobiele schaftkeet gestolen. De vier bekenden de diefstal. Ze bezitten zelf een keet. Volgens de jongens waren de banden daarvan recent lekgeraakt. De gestolen wielen moesten dienen als vervanging. In aanwezigheid van de politie werden de wielen weer op de keet gezet. Na verhoor werden de jongens op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Inbreker vlucht door het water

EMMEN. Door een sprong in het water lukte het een nog onbekende inbreker om in de nacht van donderdag op vrijdag te vluchten voor de politie. De man had ingebroken in een kiosk aan de Hondsrugweg in Emmen. Toen de politie bij het gebouw arriveerde vluchtte de man naar de achterkant, sprong in het water dat grenst aan het gebouw en zwom naar de overkant. Daar klom hij over een hek en verdween. De politie had het nakijken. Een uitgebreide zoekactie had geen resultaat. De inbreker was binnengekomen door een deur te vernielen. Of er iets gestolen is was vanmorgen nog niet bekend.


*
Jongens proberen bejaarde man te beroven

EMMEN. Donderdagmiddag tegen 14.20 uur probeerden twee nog onbekende jongens bij het woon en zorgcentrum De Holdert aan de Hondsrugweg in Emmen een 73 jr. bewoner van dit centrum te beroven. Bij de centrale ingang naar de aanleunwoningen overvielen de beide jongemannen de bejaarde man. Een van de jongens bedreigde daarbij de man met een vuurwapen. Ze eisten geld. De bejaarde man gaf zich echter niet zomaar gewonnen en deed een paar stappen in de richting van de jongens. Deze sloegen hierna op de vlucht in de richting van de Baander. Volgens de overvallen man gaat het om twee blanke jongens van naar schatting 16 tot 18 jr. met kort geknipt achterover gekamd haar. Eén van de jongens is volgens de man blond. Beide jongens droegen een kort jack met aan de achterzijde een embleem. De politie in Emmen zoekt getuigen van deze overval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe